Γεώργιος Γούμενος

Αποφοίτησε το 1982 από την Φαρμακευτική Σχολή και το 1988 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1990 απέκτησε την ειδικότητα της Περιοδοντολογίας και το 1991 το Masters of Science από το Πανεπιστήμιο TUFTS της Βοστώνης. Το 1996 ήταν ο πρώτος Έλληνας στη χώρα μας που απέκτησε το Δίπλωμα του American Board of Periodontology, μιας εξαιρετικά σημαντικής κλινικής διάκρισης στην Αμερική και το 1997 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1991 μέχρι και σήμερα είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Tufts, Βοστώνης. Ανήκει στο Ελληνικό διδακτικό προσωπικό του GIDE (Global Institute of Dental Education) .

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες επιστημονικές εργασίες και έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια ως ομιλητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει δημιουργήσει δύο εκπαιδευτικές ενότητες που απευθύνονται στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των οδοντιάτρων και την εξοικείωση τους με τις πλέον σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές στη διαχείριση των μαλακών ιστών και στη χειρουργική του οστού.

Είναι Opinion Leader για την εταιρεία HU-FRIEDY μίας από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες οδοντιατρικών εργαλείων στο τομέα της Περιοδοντολογίας, έχοντας επινοήσει χειρουργικά σετ εργαλείων για τη διαχείριση των μαλακών ιστών (GOUMENOS SOFT TISSUE SURGERY KIT – GSTSK) και τη διαχείριση του οστού (GOUMENOS OSSEOUS SURGERY KIT – GOSK), καθώς και για την εταιρεία KOMET, έχοντας επινοήσει ένα σετ χειρουργικών εγγλυφίδων οστού (GOUMENOS OSSEOUS BURS KIT-GOBK).

To 2012 δημιούργησε στο Facebook την ομάδα http://PERIOCARE.GR , τη παλαιότερη διαδικτυακή οδοντιατρική ομάδα στη χώρα μας, η οποία έχει ως στόχο την ανταλλαγή απόψεων μέσα από αναρτήσεις και ημερίδες Study Clubs, που συχνά έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Διετέλεσε Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Περιοδοντολόγων.

Εξασκεί την Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία από το 1992 στην Αθήνα. Από το 2014 έχει δημιουργήσει την οδοντιατρική κλινική PERIOCARE GOUMENOS Ε.Ε., μια πρότυπη οδοντιατρική μονάδα ασχολούμενη με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές στο χώρο της Περιοδοντολογίας, Αισθητικής Οδοντιατρικής και Εμφυτευματολογίας.

Γεώργιος Γούμενος - Omnipress