Κωνσταντίνος Λάγιος

Ο Dr Κωνσταντίνος Λάγιος γεννήθηκε στο Αγρίνιο της Αιτωλοακαρνανίας. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών το 1984.
Το 1984 άνοιξε ιδιωτικό ιατρείο στην περιοχή του Παγκρατίου, όπου εξάσκησε την γενική οδοντιατρική με έμφαση στην Αισθητική Προσθετική. Από το 1994 έως το 1997 συμμετείχε στο ενδοδοντικό πρόγραμμα του Bayor College of Dentistry στο Dallas Texas ΗΠA., όπου αποκτά το δίπλωμα της Ενδοδοντίας και τον τίτλο του Master. Από το 1997 το Πρότυπο Κέντρο Ενδοδοντικής Θεραπείας λειτουργεί στην περιοχή του Χίλτον Αθήνας.
Έχει δώσει διαλέξεις και πρακτικά σεμινάρια στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης και Αμερικής όπου διδάσκει σύγχρονες μεθόδους της Ενδοδοντίας, όπως επίσης και τη χρήση του χειρουργικού μικροσκοπίου.
Έχει δημοσιεύσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά. Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 50 ανακοινώσεις σε όλα τα κορυφαία διεθνή και ελληνικά συνέδρια όπως επίσης και σε Opinion Leader Meetings.
Υπήρξε επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας Ενδοδοντίας ενώ θεραπείες του είναι δημοσιευμένες στην 7η και 8η έκδοση του οδοντιατρικού άτλαντα, «Pathways of the Pulp». Το 1995 έλαβε το 3ο διεθνές βραβείο για έρευνα από την Αμερικάνικη Ένωση Ενδοδοντιστών. Το 1997 η έρευνα για το πτυχίο Master του κατατάσσεται ανάμεσα στις 3 κορυφαίες για νέους επιστήμονες στην Ευρώπη και βραβεύεται στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ενδοδοντιστών στο Gotheborg της Σουηδίας όπου και ανακοινώνεται.
Ο Dr. Κωνσταντίνος Λάγιος είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Αμερικάνικης Ένωσης Ενδοδοντιστών. Επίτιμος Πρόεδρος στην μη Κερδοσκοπική Οργάνωση για κοινωνικό έργο Αλληλεγγύης «Γέφυρα Φιλίας». Επίσης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομίας. Τέλος υπήρξε πρώην Πρόεδρος του Διαβαλκανικού Πολιτιστικού φορέα για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας καθώς και Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Μικροσκοπικής Οδοντιατρικής.

Κωνσταντίνος Λάγιος - Omnipress