Σταύρος Πελεκάνος

Ο Σταύρος Πελεκάνος αποφοίτησε το 1991 από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα. Στο διάστημα 1991 έως 1993 πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον Τομέα της Προσθετικής. Το 1993 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή (Dr med dent) στο Πανεπιστήμιο του Freiburg στη Γερμανία.

Από το 1994 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στη Αθήνα εξειδικευμένο στην προσθετική, την εμφυτευματολογία και την αισθητική οδοντιατρική. Το διάστημα 1994 έως 2001 υπήρξε Επιστημονικός συνεργάτης του Τομέα  της Προσθετικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2002 ανακηρύχθηκε Λέκτορας του Τομέα Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο, ενώ από το 2008 μέχρι σήμερα σήμερα κατέχει την θέση του επίκουρου καθηγητή.

Από το 2013 είναι ενεργό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAED, active member). Είναι επίσης μέλος σε αρκετές επιστημονικές εταιρίες μεταξύ των οποίων οι International College of Prosthodontics (ICP), European Prosthodontic Association (EPA) και Ελληνική Προσθετική Εταιρία και ανήκει στο διδακτικό προσωπικό  του gIDE Institute (Global Institute of Dental Education, Los Angeles, California) και της  Dental Tribune,  πραγματοποιώντας διαλέξεις και πρακτικά σεμινάρια παγκοσμίως.

Οι τιμιτικές διακρίσεις του κου Πελεκάνου περιλαμβάνουν 2ο βραβείο στη Μαδρίτη το 2008, και 1ο βραβείο στην Κωσταντινούπολη το 2011 στον διαγωνισμό έρευνας της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAED). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 20 επιστημονικά άρθρα και  2 κεφάλαια σε βιβλία.

stavros-pelekanos