Κώστας Τσιχλάκης

Είναι Ομότιμος Καθηγητής Διαγνωστικής & Ακτινολογίας ΕΚΠΑ. Έλαβε το πτυχίο της Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος καθώς και Master of Science στο Πανεπιστήμιο, Loyola University of Chicago, Η.Π.Α. Αφού έλαβε το Διδακτορικό του Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το 1985 διορίστηκε Λέκτορας και ακολουθώντας όλες τις βαθμίδες της ακαδημαϊκής ιεραρχίας, το 2003 εκλέχθηκε Καθηγητής.
Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος, Διευθυντής της Κλινικής Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών και Πρόεδρος της Επιτροπής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της Οδοντιατρικής Σχολής.
Στο Διεθνή χώρο υπήρξε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας, έχει συμμετάσχει σε 3 Ευρωπαϊκά Επιστημονικά Προγράμματα για τη συγγραφή των Κατευθυντήριων Οδηγιών στη Γναθοπροσωπική Ακτινολογία και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολυάριθμα Διεθνή Συνέδρια.
Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 140 επιστημονικές εργασίες σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά, είναι συγγραφέας σε τέσσερα επιστημονικά συγγράμματα ενώ ήταν ένας από τους πρώτους επιστήμονες στον κόσμο που ασχολήθηκε κλινικά και ερευνητικά με την Υπολογιστική Τομογραφία Κωνικής Δέσμης και τις εφαρμογές της στην Οδοντιατρική.

Τσιχλάκης-Κώστας