Ιωάννης Φακίτσας

Ο Dr. Ιωάννης Φακίτσας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1958. Είναι παντρεμένος και πατέρας 5 παιδιών. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Ακαδημίας του Ελληνικού Στρατού και της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (1981). Είναι εν ενεργεία αξιωματικός του Ελληνικού Ναυτικού από το 1981.
Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές το 1989 στην έδρα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστόνη των Η.Π.Α. (1985-1989). Έκτοτε είναι ο διευθυντής του Τμήματος Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο της Αθήνας.
Ο Dr. Φακίτσας συνέχισε την εκπαίδευση του στη Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική το 1995 και το 2000 στις ΗΠΑ καθώς και στην Γερμανία. Έχει επιμεληθεί περισσότερες από 180 επιστημονικές παρουσιάσεις και εργασίες στα πλαίσια της ακαδημαϊκής του δραστηριότητας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι πρόεδρος της Νοσηλευτικής Σχολής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και ενεργό μέλος και αντιπρόεδρος του εκπαιδευτικού συμβουλίου της ίδιας ακαδημίας.
Είναι επισκέπτης επίκουρος καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Tufts.
Πρόσφατα πλοίαρχος του Ελληνικού Ναυτικού έχει υπηρετήσει στη θέση του διευθυντή Νοσοκομειακών Θεμάτων και Οργάνωσης και Διαχείρισης Νοσοκομείων στο Ελληνικό γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Ιωάννης Φακίτσας