Αλέξανδρος Μανωλάκης

Ο Dr. Αλέξανδρος Μανωλάκης αποφοίτησε το 2002 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Freiburg στη Γερμανία. Στο ίδιο πανεπιστήμιο συνέχισε τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση στην Περιοδοντολογία και Εμφυτευματολογία, ενώ παράλληλα το 2003 ολοκλήρωσε τη Διδακτορική Διατριβή του (Dr. Med. Dent.) στο Πανεπιστήμιο του Göttingen στη Γερμανία. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή ενός τόμου Περιοδοντολογίας στη γερμανική
γλώσσα (Praxis der Zahnheilkunde, Parodontologie, 4th Ed; Elsevier, 2005).

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά και έχει παρουσιάσει εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια σε πάνω από 15 χώρες.
Συμμετέχει ως ομιλητής και εκπαιδευτής σε σεμινάρια Εμφυτευμάτων καθώς και
Χειρουργικής μαλακών & σκληρών ιστών. Τομείς ειδικού ενδιαφέροντος της εργασίας του αποτελούν η υπολογιστικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων, οι εφαρμογές της τεχνολογίας CAD/CAM στην οδοντιατρική, η πλαστική μικροχειρουργική περιοδοντίου και η άμεση φόρτιση εμφυτευμάτων στη νωδή γνάθο. Είναι μέλος της Ευρωπαικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής (EAED, Affiliate), της Computer Aided Implantology (CAI) Academy και της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρίας (ΕΛΛΠΕ). Είναι επίσης επίτιμο μέλος της Ινδικής Ακαδημίας Εμφυτευματολογίας (Academy of Oral Implantology India).

Είναι συν-αρχισυντάκτης των οδοντιατρικών περιοδικών Dental Joutnal και
Dentorama. Διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Θεσσαλονίκη.

alexandros-manolakis