Τοπικό αντιβιοτικό ευρέως φάσµατος µακράς δράσης 8-10 ηµερών, κατά αερόβιων και αναερόβιων βακτηρίων & Gram-, Gram+

GELCIDE + IMPLA PROTECT

Ariston Dental

+30 210 8030341, +30 216 7003896    https://aristondental.com    info@aristondental.com    profile

Τοπικό αντιβιοτικό ευρέως φάσµατος µακράς δράσης 8-10 ηµερών, κατά αερόβιων και αναερόβιων βακτηρίων & Gram-, Gram+

GELCIDE

Τοπικό αντιβιοτικό ευρέως φάσµατος µακράς δράσης 8-10 ηµερών, κατά αερόβιων
και αναερόβιων βακτηρίων & Gram-, Gram+

Ως µία από τις πιο διαδεδοµένες παθολογικές καταστάσεις παγκοσµίως, η περιοδοντίτιδα προσβάλλει 50-60% του ενήλικου πληθυσµού σε ολόκληρο τον κόσµο. Αυτή η χρόνια φλεγµονώδης νόσος έχει συνδεθεί µε άλλα σοβαρά νοσήµατα, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και η καρδιακή νόσος. Η αποτρύγωση και η ριζική απόξεση(ΑΡΑ) έχει τεκµηριωµένη επιτυχία ως η πρώτη µη χειρουργική µέθοδος για την θεραπεία της περιοδοντίτιδας. Ωστόσο, εµφανίζει ορισµένους περιορισµούς, συγκεκριµένα δεν υπάρχει πρόσβαση σε βαθύτερους θυλάκους. 4 κλινικές µελέτες έχουν δείξει πως η ενίσχυση της ΑΡΑ µε αντιβιοτικά φάρµακα µπορεί να βελτιώσει τα θεραπευτικά αποτελέσµατα σηµαντικά καθώς αυτό βοηθά στην καταπολέµηση της νόσου σε περιοχές που δεν υπάρχει µηχανική πρόσβαση. Πρόσφατες µελέτες έχουν δείξει πως τα συστηµατικά χορηγούµενα αντιβιοτικά µπορεί να εµφανίζουν ανεπιθύµητες ενέργειες καθώς και αυξηµένο κίνδυνο πρόκλησης βακτηριακής αντοχής.

 

ΓΙΑΤI GELCIDE;

Ευκολία εφαρµογής

  • Υγρό µίγµα που διεισδύει βαθιά στον περιοδοντικό θύλακο.
  • Μόλις τοποθετηθεί, το Gelcideαποφράσσει τον θύλακο, στερεοποιούµενο ως γέλη µετά την επαφή µε υγρά, παραµένοντας, εποµένως, στον θύλακο και λειτουργώντας ως ένα υµένιο όταν έρχεται σε επαφή µε τον αέρα στο ουλικό επίπεδο.
  • ∆εν υπάρχει ανάγκη για επιπρόσθετες συσκευές έγχυσης: περιλαµβάνονται όλα τα απαραίτητα συστατικά.
  • ∆εν υπάρχει ανάγκη ανησυχίας για τη συµµόρφωση του ασθενή: όλη η εργασία µπορεί να πραγµατοποιηθεί στο ιατρείο.

 

ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ GELCIDE; ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕI ΤΟ GELCIDE ΑΠO AΛΛΕΣ ΘΕΡΑΠΕIΕΣ;

Το Gelcideαποτελείται από ένα πατενταρισµένο διάλυµα πιπερακιλλίνης και ταζοβακτάµης που συνδέονται µε ένα έκδοχο που διανέµει την ισχυρή ενεργή σύνθεση ακριβώς στο βάθος του περιοδοντικού θυλάκου ή του τραύµατος. Η εφαρµογή τοπικής διανοµής ελαχιστοποιεί ορισµένα από τα προβλήµατα των συστηµατικά χορηγούµενων αντιβιοτικών.

Επειδή εφαρµόζεται τοπικά ως ένα υγρό στην προσβεβληµένη περιοχή, το Gelcideείναι κατάλληλο ιδιαίτερα για την πρόληψη της βλάβης στο παρακείµενο οστό. Η µοναδική του σύνθεση επιτρέπει τη γρήγορη διείσδυσή του στον θύλακο και την επακόλουθη µετατροπή του σε gelεσωτερικά, ενώ, στην επιφάνεια, δηµιουργεί ένα ισχυρό εξωτερικό υµένιο που πρακτικά αποφράσσει το τραύµα. Αυτές οι δυνατότητες επιτρέπουν την εύκολη εφαρµογή ενώ εξασφαλίζουν πως τα ενεργά συστατικά διατηρούνται στη µολυσµένη περιοχή.

Οι σύγχρονες θεραπείες ΑΡΑ καθίστανται λιγότερο αποτελεσµατικές λόγω κακής συµµόρφωσης του ασθενή. Θέτουν το φορτίο της θεραπείας στους ίδιους τους ασθενείς, περιµένοντας από τον ασθενή να χορηγεί αντιβιοτικά στον εαυτό του έως και τρεις φορές την ηµέρα εκτός ιατρείου. Το Gelcideεπιτρέπει στον οδοντίατρο πλήρη έλεγχο της θεραπευτικής διαδικασίας, και αυξάνει, κατά συνέπεια τη βεβαιότητα για το θεραπευτικό αποτέλεσµα.

Η αποκλειστική σύνθεση του Gelcideαπελευθερώνεται αργά σε αποτελεσµατικές συγκεντρώσεις για έως και 8-10 ηµέρες. Το υµένιο είναι διαπερατό αλλά αδιάλυτο σε υγρά-προστατεύοντας τον θύλακο από την έκθεση σε επιπλέον στοµατικά βακτήρια, επακόλουθο ερεθισµό και µόλυνση.

Αυτό το πατενταρισµένο διάλυµα προσφέρει έναν αποτελεσµατικό τρόπο συµπλήρωσης της κλασικής θεραπείας ΑΡΑ. Θα βελτιώσει το ποσοστό επιτυχίας, θα βοηθήσει στην πρόληψη της πρώιµης επαναπορρόφησής του από τον οργανισµό και πιθανές µετατοπίσεις -µε συνέπεια αυξηµένη συµµόρφωση µε την θεραπεία και περισσότερους ικανοποιηµένους ασθενείς.

 

ΟΦEΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝH

  • ∆εν παρατηρούνται ανεπιθύµητες ενέργειες λόγω των 100 φορές υψηλότερων επιπέδων συγκέντρωσης ενεργού παράγοντα στην υποουλική περιοχή σε σχέση µε τη συστηµατική θεραπεία.
  • Ο µηχανισµός βραδείας απελευθέρωσης και η θεραπεία που πραγµατοποιείται πλήρως στο ιατρείο εξαλείφουν την ανάγκη για τους ασθενείς να συνεχίσουν την θεραπεία εκτός ιατρείου.
  • Μοναδικό υµένιο που σηµαίνει πως οι ασθενείς δε χρειάζεται να προσαρµόσουν τις διατροφικές τους συνήθειες σε ολόκληρη τη διάρκεια της θεραπείας.

 

ΘΕΡΑΠΕIΑ ΚΑΙ ΟΦEΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕIΟ

  • Αυξηµένη θεραπευτική συµµόρφωση καθώς ο γιατρός έχει µεγαλύτερο έλεγχο της θεραπείας.
  • Ο οδοντίατρος κτίζει σχέσεις εµπιστοσύνης προσφέροντας τις πιο σύγχρονες θεραπείες
    που σηµαίνει πολύ λιγότερη παρέµβαση στην καθηµερινή ζωή του ασθενή.
  • Σταδιακή αύξηση εισοδήµατος µε µικρότερη σταδιακή αύξηση της ροής εργασιών.

 

ΒΕΛΤΙΩMEΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣMΑΤΙΚOΤΗΤΑ MΕ ΤΗΝ ΠAΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡOΝΟΥ

  • Υψηλά αποτελεσµατικό έναντι µεγάλου εύρους gram+ και gram- βακτηρίων µέσω της αντιβιοτικής δράσης της πιπερακιλλίνης. Η βακτηριακή αντοχή που επάγεται από τη β-λακταµάση προλαµβάνεται µέσω της ταυτόχρονης χορήγησης ταζοβακτάµης.
  • Βιοδιασπώµενο και αντιµικροβιακά ενεργό για 8-10 ηµέρες.

 

ΗΜΈΡΑ 1η

Χάρη στην εύκολη εφαρµογή και την ταχεία µετατροπή του σε gelκαι δηµιουργία υµενίου, µόλις το Gelcideεγχυθεί στον περιοδοντικό θύλακο, ασφαλίζεται η απαραίτητη ποσότητα ενεργού συστατικού.

 

ΗΜΈΡΑ 2η-10η

Η πατενταρισµένη τεχνολογία συγκρατεί το gelστον θύλακο. Ο µηχανισµός βραδείας απελευθέρωσης της πιπερακιλλίνης-ταζοβακτάµης εξασφαλίζει σταθερή διαθεσιµότητα της τοπικής θεραπείας για διάστηµα 8-10 ηµερών.

 

ΗΜΈΡΑ 10η-12η

Μετά από 10-12 ηµέρες το gelέχει διαλυθεί πλήρως και η θεραπεία έχει ολοκληρωθεί, εξαλείφοντας την ανάγκη για αφαίρεση του gelή οποιουδήποτε επανελέγχου, µε τον θύλακο να εµφανίζει σηµαντική βελτίωση.

 

Το Gelcideπροσφέρει έναν αποτελεσµατικό τρόπο για την καταπολέµηση του βιοϋµενίου και των βακτηριακών λοιµώξεων µε τους εξής τρόπους: Συµπληρώνοντας τη µηχανική αποτρύγωση στους βαθιούς περιοδοντικούς θυλάκους, εξασφαλίζοντας επούλωση τραυµάτων µε ράµµατα και περιορίζοντας τον κίνδυνο µόλυνσης σε µετεξακτικές περιοχές.

 

Τα οφέλη των τοπικά χορηγούµενων αντιβιοτικών υποστηρίζονται από ισχυρά επιστηµονικά δεδοµένα

 

ΕΞΑΣΦAΛΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜOΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝH

Μόνο 60% των ασθενών ολοκληρώνουν θεραπείες που περιλαµβάνουν τη χρήση συστηµατικά χορηγούµενων αντιβιοτικών.

 

ΠΡΟΣΦEΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣOΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓEΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕIΣ

Μία σύγχρονη ιατρική προσέγγιση που βελτιώνει τα ποσοστά διατήρησης και προσελκύει νέους ασθενείς λόγω της µείωσης του στρες του ασθενή και καλύτερων θεραπευτικών αποτελεσµάτων.

 

ΑΣΦΑΛHΣ ΕΠIΤΕΥΞΗ ΕΠΙΠEΔΩΝ ΕΛAΧΙΣΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚHΣ ΣΥΓΚEΝΤΡΩΣΗΣ

Η εφαρµογή τοπικής θεραπείας στην προσβεβληµένη περιοχή σηµαίνει πως ο οργανισµός του ασθενή αποφεύγει οποιονδήποτε κίνδυνο ανάπτυξης τοξικών επιπέδων αντιβιοτικών.

 

ΤΟΠΙΚA ΧΟΡΗΓΟYΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕIΑ

Το Gelcideχορηγείται στην περιοχή της έγχυσης, µε συνέπεια υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας από τη χρήση

 

ΚYΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚA

  • ∆εν απορροφάται από τη γαστρεντερική οδό.
  • ∆εν αφήνει υπολείµµατα, είναι διαπερατό από το νερό.
  • ∆εν είναι ερεθιστικό και δεν προκαλεί δυσανεξία.
  • Όλες οι εφαρµογές πραγµατοποιούνται στο ιατρείο.

 

IMPLAPROTECT

Τοπικό αντιβιοτικό ευρέως φάσµατος µακράς δράσης 8-10 ηµερών, κατά αερόβιων
και αναερόβιων βακτηρίων & Gram-, Gram+

 

Τα οδοντικά εµφυτεύµατα αποτελούν µία τεκµηριωµένη επιλογή για την αντικατάσταση δοντιών. Τα οδοντικά εµφυτεύµατα προτιµώνται πλέον από τα περισσότερα ιατρεία, µε την επιτυχία τους να οφείλεται στη δυνατότητα να προσφέρουν τόσο µία αισθητική όσο και λειτουργική λύση. Βοηθούν στη διατήρηση του οστού και επίσης επιτρέπουν στον ασθενή να ασκήσει καλύτερες µασητικές δυνάµεις σε σχέση µε τις κλασικές οδοντικές αποκαταστάσεις.

Ωστόσο, η διαδικασία µπορεί να οδηγήσει σε µακροπρόθεσµα προβλήµατα: µία βασική απειλή για την επιτυχία της θεραπείας είναι η συσχετιζόµενη αύξηση των νοσηµάτων που αφορούν τα εµφυτεύµατα, όπως η περιεµφυτευµατική βλεννογονίτιδα και η περιεµφυτευµατίτιδα, οι οποίες µπορούν, µετά από 9 χρόνια, να προσβάλλουν το 60% των ασθενών µε εµφυτεύµατα.1∆υστυχώς, όπως έχουν δείξει πρόσφατες µελέτες, αυτά τα νοσήµατα είναι εκφυλιστικά, εποµένως απαιτούνται πρώιµη διάγνωση και θεραπεία για την πρόληψη της απώλειας των εµφυτευµάτων.2

 

ΕYΡΟΣ IMPLAPROTECT

Μέχρι σήµερα, δεν υπάρχει κανένα τεκµηριωµένο πρωτόκολλο ή οποιεσδήποτε συγκεκριµένες συστάσεις για την αντιµετώπιση αυτών των προβληµάτων. Ωστόσο,11το Implaprotectµπορεί να προσφέρει σήµερα στους οδοντιάτρους ένα αποτελεσµατικό πρωτόκολλο στο ιατρείο για την πρόληψη, και αν χρειαστεί, την θεραπεία της περιεµφυτευµατίτιδας.

 

ΑΣΘΕΝΕIΣ MΕ ΠΕΡΙΕMΦΥΤΕΥMΑΤIΤΙΔΑ:
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚO ΠΡOΤΥΠΟ ΟΣΤΙΚHΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ

Εκτιµώµενο πρότυπο οστικής απώλειας για κάθε εµφύτευµα που διαγνώστηκε µε µέτρια/προχωρηµένη περιεµφυτευµατίτιδα σε εξέταση µετά από 9 χρόνια(n-105, εµφυτεύµατα)

  

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ

Χρησιµοποιήστε το Implaprotectγια τα ακόλουθα:

  • Θεραπεία περιεµφυτευµατικής βλεννογονίτιδας (χωρίς οστική απώλεια).
  • Θεραπεία πειρεµφυτευµατίτιδας χωρίς εξαγωγής εµφυτεύµατος
  • Κατά τη διάρκεια της θεραπείας µε εµφυτεύµατα.
  • Προστασία της οστικής ακρολοφίας για µελλοντική τοποθέτηση εµφυτεύµατος κατά τη διάρκεια εξαγωγών.
  • Βοηθήστε τους ασθενείς να εξοικονοµήσουν χρόνο και χρήµατα
  • Βελτιώστε τη δυνατότητα του οδοντιατρείου να προσφέρει µία σειρά θεραπευτικών επιλογών.
  • Βελτιώστε την κερδοφορία του ιατρείου σας.

 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ MΕΤΡΙΑΣ ‘Η ΠΡΟΧΩΡΗMΕΝΗΣ ΠΕΡΙΕMΦΥΤΕΥMΑΤΙΤΙΔΑΣ

Με αρκετές περιπτώσεις να έχουν θεραπευθεί κατά τη φάση της ανάπτυξης του προϊόντος, συνεχιζόµενες µελέτες έχουν δείξει τα εξής:

  • Ισχυρά βραχυ- και µεσοπρόθεσµα αποτελέσµατα: σε 43 ασθενείς, άριστα αποτελέσµατα µετά από 8 ηµέρες στο 84% των ασθενών και καλά στο 16%
  • Καλά αποτελέσµατα σε όλους τους ασθενείς που θεραπεύθηκαν µετά από 3-6 µήνες.
  • Αυξηµένη οστεοενσωµάτωση: όλα τα θεραπευµένα εµφυτεύµατα εµφάνισαν καλή οστεοενσωµάτωση µετά από 3-4 µήνες.
  • Άριστα µακροπρόθεσµα αποτελέσµατα: εµφυτεύµατα µε προχωρηµένη περιεµφυτευµατίτιδα εµφάνισαν άριστα αποτελέσµατα σε όλους τους ασθενείς µε οστική ανάπλαση γύρω από το εµφύτευµα.

 

ΟΦΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

  • Αυξηµένες πιθανότητες διάσωσης υπάρχοντος εµφυτεύµατος.
  • Συντοµότερη και πιο οικονοµική θεραπεία.
  • Λιγότερη δυσανεξία για τους ασθενείς.
  • Οστική ανάπλαση σε µικρότερο χρονικό διάστηµα από τις κλασικές θεραπείες.8
  • Η πατενταρισµένη χρήση υαλουρονικού οξέος του Implantprotectβελτιώνει την ανάπλαση του φατνιακού οστού επιτρέποντας καλύτερη τοποθέτηση του εµφυτεύµατος.9
  • Αυστηρή συµµόρφωση του ασθενή (προ- και µετεγχειρητικά ελεγχόµενη από τον οδοντίατρο).
  • Η καλύτερη στην κατηγορία του τοπική διανοµή αντιβιοτικού.
  • Εκτεταµένη µακροπρόθεσµη απολύµανση λόγω της ταυτόχρονης χορήγησης υψηλών
    συγκεντρώσεων gelχλωρεξιδίνης και ορθοφωσφορικού οξέος.

 

Μετά από την πραγµατοποίηση περιεµφυτευµατικής οστεοπλαστικής µε φρέζες για την εξασφάλιση επιφανειακής υγιεινής, χρησιµοποιείται οστικό µόσχευµα για να γεµίσει το έλλειµµα. Αυτό, εφαρµοζόµενο µε την αποκλειστική σύνθεση του MTDµε gelχλωρεξιδίνης και ορθοφωσφορικό οξύ, εξασφαλίζει την καλύτερη στην κατηγορία του µακροπρόθεσµη απολύµανση για να βοηθήσει στην ιστική ανάπλαση. Το πατενταρισµένο προϊόν συνδυάζει µία ενεργό σύνθεση ευρέως αντιµικροβιακού φάσµατος µε αναπλαστικά υλικά για επιτάχυνση της ιστικής αύξησης και για να προσφέρει στους ασθενείς µία τεκµηριωµένη, σύντοµη, προσιτή οικονοµικά και αξιόπιστη επιλογή
για να σώσουν το εµφύτευµά τους.

 

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΧΟMΕΝΗΣ ΠΕΡΙΕMΦΥΤΕΥMΑΤΙΤΙΔΑΣ ‘Η ΒΛΕΝΝΟΓΟΝΙΤΙΔΑΣ

  • Απολυµαίνει και θεραπεύει την προσβεβληµένη περιοχή µε µία σύνθεση τοπικής βραδείαςαπελευθέρωσης που προσφέρει υψηλή συγκέντρωση επιπέδων Ελάχιστης Ανασταλτικής Συγκέντρωσης σε µία σταθερή διάρκεια θεραπείας.
  • Καθυστερεί/προλαµβάνει την οστική απώλεια σε ασθενείς που υποφέρουν από περιεµφυτευµατική βλεννογονίτιδα.
  • Μη χειρουργική επαναλαµβανόµενη θεραπεία που µπορεί να πραγµατοποιηθεί κατά τη διάρκεια τακτικών επισκέψεων.
  • Όταν τοποθετείται σε ένα νέο εµφύτευµα, 100% των θεραπευθέντων περιστατικών εµφανίζουν καλή οστεοενσωµάτωση µετά από 3-4 µήνες.10
  • Ταχύτερη οστική ανάπλαση σε µετεξακτικές περιοχές σε σύγκριση µε άλλες θεραπείες.5
  • Καλύτερη τοποθέτηση εµφυτεύµατος λόγω της πατενταρισµένης χρήσης υαλουρονικού οξέος του Implaprotect.6
  • Ταχεία νέα οστεοποίηση των µεταξακτικών περιοχών.7

 

ΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣMΕΝΗ ΤΟΠΙΚΗ ΔΡΆΣΗ MΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣMΑΤΑ

  • Προσβάλλει και περιχαρακώνει τον βακτηριακό πολλαπλασιασµό.
  • Αυξάνει τον κυτταρικό πολλαπλασιασµό του οστού και των µαλακών ιστών.
  • Βελτιώνει την οστεογενετική και οστεοεπαγωγική δραστηριότητα.

 

ΠΡΟΛΗΨΗ
Οι οδοντίατροι γνωρίζουν πως είναι σηµαντική η έγκαιρη θεραπείας της περιεµφυτευµατικής βλεννογονίτιδας για την πρόληψη της έναρξης της περιεµφυτευµατίτιδας και πιθανή απώλεια του εµφυτεύµατος.3Τα οδοντιατρεία µπορούν σήµερα να προσφέρουν στους ασθενείς τους µία µη χειρουργική (και µόνο στο ιατρείο) θεραπεία για αυτό το συνεχώς αυξανόµενο πρόβληµα. Το Implaprotectλειτουργεί ως µία άµυνα Σταδίου 1 έναντι της περιεµφυτευµατίτιδας.

 

ΑΠΟΤΕΛEΣMΑΤΑ
Μακροπρόθεσµο αποτέλεσµα

Αρχικές µελέτες δείχνουν άριστα αποτελέσµατα στο 100% των ασθενών, µε 50-80% οστική αποκατάσταση γύρω από το εµφύτευµα.10 Νέες µελέτες(στον Τύπο) 4 ετών συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτή την τάση.

 

ΕΠΙΣΤΗMΗ ΚΑΙ ΑΠΛΟΤΗΤΑ
Η πατενταρισµένη παρασκευή του Implaprotectσυνδυάζει αντιβιοτικές και αναπλαστικές θεραπείες για να χορηγήσει µία θεραπεία όλα σε ένα για την εντοπισµένη θεραπεία της περιεµφυτευµατικής βλεννογονίτιδας. Το συνδυασµένο αντιβιοτικό και υγρό διάλυµα µπορεί να διεισδύσει στα µικρο-ανοίγµατα του εµφυτεύµατος και να προσβάλλει και να περιχαρακώσει τη διάδοση των βακτηρίων. Αυτό συνδυάζεται µε υαλουρονικό οξύ για να διεγείρει την εκ νέου οστική ανάπτυξη και βελτιώνει την οστεογενετική και οστεοεπαγωγική δραστηριότητα.

  1. Derks J. Effectiveness of implant therapy in Sweden. J Dent Res. 2015 Mar; 94(3 Suppl): 44S–51S. 2.Meijer HJ et al. Incidence of peri-implant mucositis and peri-implantitis in edentulous patients with an implant-retained mandibular overdenture during a 10-year follow-up period. J Clin Periodontal 2014 Dec; 41(12):1178–83. 3. Rosen P et al. Peri-Implant mucositis and peri-implantitis: a current understanding of their diagnoses and clinical implications, Task Force on PeriImplantitis of the American Academy of Periodontology in January 2013. 4.Lewis N. A ticking dental time bomb? Medical and Defence Union of Scotland 2015; Winter. 5.Brunel G et al. Action of hyaluronic acid on the wound healing following extraction. Dent inform 2004; 7: 385–91. 6. Sasaki T, Watanabe C. Stimulation of osteoinduction in bone wound healing by high-molecular hyaluronic acid, Bone 1995; 16(1): 9–15. 7.Azlan M et al. The effect of hyaluronic acid-supplemented bone graft in bone healing: experimental study in rabbits, Bio App 2006; 20(3): 209–20. 8.Sasaki T, Watanabe C. Stimulation of osteoinduction in bone wound healing by high-molecular hyaluronic acid, Bone 1995; 16(1): 9–15. 9. Azlan M et al. The effect of hyaluronic acid-supplemented bone graft in bone healing: experimental study in rabbits, Bio App 2006; 20(3): 209–20. 10.Bartoloni S, Omer G. Peri-implant infections: prevention and treatment with a gel containing sodium hyaluronate and piperacillin and tazobactam, Doctor Os; 2014. 11.Heitz-Mayfield, L et al, The Therapy of Peri-implantitis: A Systematic Review, Int J Oral Maxillofac Implants 2014;29(Suppl):325–345.
Ακολουθήστε το Omnipress.gr στο Google News

Επερχομενα Events

Σεμινάρια

CORE_Bioemulation

Ημερομηνία διεξαγωγής: Module E1 19-22/02/2025, Module E2 14-17/05/2025, Module E3 17-20/09/2025

FREE

Δωρεάν Online Σεμινάριο - Ημερομηνία διεξαγωγής: 26/04/2024 18.30 (διάρκεια 90')

Ημερομηνία διεξαγωγής: 6-7/12/2024 (Αθήνα)

Sale!

Συνέδρια

ROOTS SUMMIT

Ημερομηνία διεξαγωγής: 9-12/05/2024 (Αθήνα)

Ημερομηνία διεξαγωγής: 18-19/05/2024 (Θεσσαλονίκη)

Ημερομηνία διεξαγωγής: 10-12/06/2024

Σεμινάρια

ADEA Implants-A to Z Course

Ημερομηνίες διεξαγωγής: MODULE 1 (May 30 – June 1, 2024), MODULE 2 (July 18 - 20, 2024), MODULE 3 (October 17 - 19, 2024), MODULE 4 (December 5 – 7, 2024)

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I: 5-7/04/2024, Module 2: 16-19/05/2024, Module 3: 6-8/6/2024, Module 4: 28-30/06/2024, Module 5: 19-22/09/2024, Module 6: 8-12/11/2024, Module 7: 7-8/12/2024, Module 8: 18-19/01/2025

Ημερομηνία διεξαγωγής: 11-12/10/2024

SOLD OUT!
Μη διαθέσιμο

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I: 15-18 May 2024,  Athens Greece | Module II: 11-14 July 2024, Athens Greece | Module III: 23-26 October 2024, Athens Greece | Module IV: 15-16 November 2024, Munich Germany

Ημερομηνία διεξαγωγής: Module I: 23-24/02/2024, Module II: 29-30/03/2024, Module III: 19-20/04/2024, Module IV: 24-25/05/2024, Module V: 7-8/06/2024, Module VI: 2-6/07/2024

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module Ι: 05-07/04/2024 Module II: 10-12/06/2024 Module III: 18-20/07/2024 Module IV: 19-21/09/2024