Hellenic Dental Market: 10 χρόνια στην ελληνική αγορά

Hellenic Dental Market: 10 χρόνια στην ελληνική αγορά

Πείτε μας λίγα λόγια για την Hellenic Dental Market. Πως ξεκινήσατε την δραστηριότητά σας.. (K.D)

Η αλήθεια είναι ότι το αρχικό όραμα για τη δημιουργία της Hellenic Dental Market δεν είναι δικό μου αλλά του συζύγου μου και οδοντίατρου κ. Νικέλλη Χρήστου. Πηγαίνοντας 10 χρόνια πίσω λοιπόν στις αρχές του 2012 ξεκινήσαμε να υλοποιούμε δειλά-δειλά την ιδέα του πάνω στην οποία δούλευε από το 2009.

Φιλοδοξία μας ήταν η δημιουργία μιας εταιρίας όπως ακριβώς θα την ήθελαν οι οδοντίατροι. Είχαμε λοιπόν θεωρώ ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Αυτό το όραμα το σχεδίαζε οδοντίατρος.

Μπήκαμε λοιπόν στο χώρο εντελώς αθώοι και ανυποψίαστοι θα έλεγα. Δεν είχαμε ιδέα τι θα πει συμβόλαια με εργοστάσια, ετήσιοι στόχοι αλλά ούτε καν είχαμε σκεφτεί τον όρο του επίσημου ή αποκλειστικού αντιπροσώπου. Αυτό ξεκίνησε να μας απασχολεί ευχάριστα, όταν το 2016 ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την πολυεθνική εταιρεία . Ένας σημαντικός σταθμός που μας βοήθησε στην επέκταση του πελατολογίου μας, εντός και εκτός Αττικής.

Σημαντική όμως επιτυχία αποτέλεσε και η συνεργασία μας με μία άγνωστη για πολλούς έως τότε κατασκευάστρια εταιρεία, όπως ήταν η Πολωνική εταιρεία Cerkamed, η οποία μας εμπιστεύθηκε και μαζί καταφέραμε την αναγνωρισιμότητά της στην Ελληνική αγορά, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια. Σήμερα, με την ποιότητα των υλικών της έχει εξελιχτεί σε ένα από τα κορυφαία εργοστάσια οδοντιατρικών υλικών στην Ευρώπη και οι άνθρωποί της μία δεύτερη οικογένεια για εμάς.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε έως σήμερα? (K.D)

Κάθε αρχή και δύσκολη, όπως λένε… Οι προκλήσεις, αν συνυπολογίσουμε και την δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο που ξεκινήσαμε την εμπορική μας δραστηριότητα, πολλές και διαφόρων μορφών. Από τα εμβάσματα που δυσκολευόμασταν να προωθήσουμε, μέχρι και τους οργανωτικούς μετασχηματισμούς που έπρεπε να διαχειριστούμε, με την εταιρεία να ξεκινάει με 2-3 άτομα και την ανάγκη για προσθήκη νέων και περισσότερων συνεργατών προς στελέχωση. Τέλος, να αναφέρω την αβεβαιότητα που μας αντιμετώπιζαν κάποιοι από τους οίκους του εξωτερικού, ως νέα εταιρεία, καθώς και η προσπάθεια που καταβάλαμε για να τους πείσουμε να μας εμπιστευθούν.

Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την εταιρεία σας? (K.P)

Η Hellenic Dental Market είναι ένας σύγχρονος και ταχέως αναπτυσσόμενος οργανισμός παροχής οδοντιατρικών υπηρεσιών, με υψηλά ανεπτυγμένο το αίσθημα της από κοινού κερδοφόρας συνεργασίας με την οδοντιατρική κοινότητα.

Αποστολή μας είναι να παρέχουμε καινοτόμα προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες μας. Σε καιρούς κρίσης, όπως είναι αυτή η περίοδος που διανύουμε τα τελευταία δύο χρόνια με την πανδημία, οι γιατροί εκτίμησαν την άμεση ανταπόκρισή μας σε όλα τα προϊόντα και κυρίως στις επιλογές που τους προσφέραμε όσον αφορά τα μέσα ατομικής προστασίας.

Πείτε μας για λίγα λόγια για τις νέες σας εγκαταστάσεις. (K.D)

Μετά από 10 χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών, ένα όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα, μία σκέψη που σήμερα παίρνει σάρκα και οστά. Πριν λίγους μήνες μετακομίσαμε στις νέες, ιδιόκτητες και σύγχρονες εγκαταστάσεις μας, στη Δυτική Αττική, σε ένα περιβάλλον που μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε περεταίρω τις δραστηριότητές μας, βελτιώνοντας την αλυσίδα όλων των ενεργειών μας, μέχρι το προϊόν να φτάσει στον τελικό αποδέκτη.

Όμως, με χαρά διαπιστώνουμε πως στις νέες σας εγκαταστάσεις, έχει δημιουργηθεί και ένας χώρος για εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Πείτε μας λίγα λόγια… (K.P)

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πολύ υψηλή ζήτηση για περεταίρω εκπαίδευση και ενημέρωση μεταξύ των οδοντιάτρων και των οδοντοτεχνιτών. Σκοπεύουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη ζήτηση με την προσφορά προηγμένων και υψηλής ποιότητας σεμιναρίων. Η δημιουργία αυτού του χώρου λοιπόν, σηματοδοτεί για την εταιρεία μας, την αρχή μίας νέας προσέγγισης και φιλοσοφίας- όπως υποδεικνύει και το slogan μας Long LifeLearning, ή αλλιώς διά βίου μάθηση, που βάση της έχει την επικοινωνία και την ενημέρωση, όλων των νέων θεμάτων που απασχολούν την ιατρική κοινότητα, μέσα από τη ματιά έμπειρων ομιλητών, που έχουν την διάθεση και τη γνώση να μοιραστούνε περιστατικά και τεχνικές, να ανταλλάξουν απόψεις, με τη μορφή ομιλιών ή πρακτικών σεμιναρίων. Και όλα αυτά, μέσα στην εταιρεία μας, στο δικό μας καθημερινό περιβάλλον, με τη ζεστασιά της Hellenic Dental Market.

Πρόσφατα, ανακοινώσατε νέες συνεργασίες με ξένους οίκους. (K.D)

Σκοπός και στόχος της εταιρείας μας είναι η καθημερινή αξιολόγηση των λύσεων που παρέχουμε στους οδοντιάτρους, καθώς και η συνεχής αναζήτηση και συνεργασία με αναγνωρισμένους ή αναπτυσσόμενους οίκους. Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής προχωρήσαμε σε νέες και πολλά υποσχόμενες συνεργασίες, όπως με την εταιρεία Bioline και Bien Air, παρέχοντας λύσεις στον τομέα των εμφυτευμάτων και των χειρολαβών, ενώ προσφάτως ανακοινώσαμε μία ακόμα σημαντική συνεργασία με την ένταξη της πολυεθνικής εταιρείας, Coltene (Kenda, MicroMega, Diatech, Hygenic) στο προϊόντικό μας χαρτοφυλάκιο.

Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας επαγγελματικό σταθμό στη Hellenic Dental Market. (K.P)

Εργάζομαι στο χώρο των οδοντιατρικών από τις αρχές του 2014. Στόχος προσωπικός όλα αυτά τα χρόνια ήταν η δημιουργία αληθινών σχέσεων με ανθρώπους και εταιρείες που είτε είχαμε άμεσα κοινά συμφέροντα, είτε έμεσα. Και επιμένω σε αυτό γιατί όλοι όσοι δραστηριοποιούμαστε στην οδοντιατρική αγορά πρέπει να θυμόμαστε, ότι κάθε οικονομία, κάθε κλάδος, είναι μία βάρκα κι είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτήν. Εγώ ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που είμαστε πάντα αισιόδοξοι. Και μέχρι σήμερα δεν μου έχει βγει σε κακό.

Στην Hellenic Dental Market ξεκίνησα πριν από μερικούς μήνες και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μου δόθηκε η δυνατότητα από το Χρήστο και την Κατερίνα, να ηγηθώ αυτής της εταιρείας, αυτή τη δύσκολη χρονικά στιγμή για την Ελλάδα αλλά και για τον κόσμο γενικότερα, όπου κυριαρχεί η οικονομική αστάθεια και αβεβαιότητα.

Είναι μεγάλη ευθύνη, γιατί πρέπει να διασφαλίσεις τη δημιουργία του κατάλληλου εργασιακού περιβάλλοντος, που να προάγει το ταλέντο, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία μεταξύ των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, να καλλιεργήσεις μια ισχυρή κουλτούρα, αλλά και την καλύτερη δυνατή ομάδα, με όρους συμπερίληψης: κάθε εμπορική επιτυχία περνάει από όλα τα μέλη της ομάδας, χωρίς διακρίσεις και προκαταλήψεις. Μου αρέσει πολύ η δουλειά μου, γιατί μου δίνει την ευκαιρία να αφήνω ένα θετικό αποτύπωμα για την αγορά μας αλλά και για την εταιρεία.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που συναντήσατε εσείς στην επιχειρηματική σας διαδρομή μέχρι σήμερα; (K.P)

Αυτή που θα ’ρθει! Αυτά που ήταν κάποτε προκλήσεις και τα έχεις αφήσει πίσω σου, δεν τα θυμάσαι ως προκλήσεις. Αντίθετα, αυτά που έχεις μπροστά σου παίρνουν πάντα την έννοια της πρόκλησης στο μυαλό σου, επειδή υπάρχει η αγωνία αν θα επιτευχθεί ο στόχος, αν θα τα καταφέρεις.

Ποια πιστεύετε πως θα είναι η νέα πραγματικότητα μετά την Covid-19 εποχή. (K.P)

Η πανδημία μας κράτησε όλους αποξενωμένους καθώς περιόρισε τις μεταξύ μας επαφές. Όμως είναι γνωστό πως κάθε κρίση φέρνει και μεγάλες αλλαγές. Μία από αυτές ήταν η προσπάθεια όλων των εταιρειών να στραφούν πιο δομημένα στο e-marketing και στις δυνατότητες που η τεχνολογία μας προσφέρει, με την ανάπτυξη των site αλλά και των εργαλείων / πλατφόρμων παρουσίασης των προϊόντων που διανέμουμε και προωθούμε στην αγορά, εξέλιξη πολύ θετική για την βέλτιστη διαχείριση των οικονομικών πόρων των εταιρειών. Αυτό το μοντέλο ακολουθήσαμε και εμείς στην HDM, προβάλοντας με συνέπεια και ταχύτητα τις λύσεις που διαθέτουμε ως εταιρεία.

Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη πρόκληση στην οδοντιατρική αγορά τα επόμενα χρόνια? (K.P)

Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, και αποτελεί πρόκληση και για εμένα προσωπικά, είναι να αξιολογήσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, τον βαθμό στον οποίο θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ γιατρού και ασθενούς μετά την πανδημία και ποια στάση θα υιοθετήσουν τα οδοντιατρεία και οι κλινικές απέναντι στην οικονομική και στρατηγική ζημιά που προκλήθηκε τα τελευταία χρόνια. Και αυτό θα μας βοηθήσει να προσαρμόσουμε αλλά και να αναπτύξουμε αναλόγως την εμπορική μας πολιτική, βρισκόμενοι πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών μας.

Μία τελευταία σας σκέψη… (K.P)

Επειδή το όραμα χωρίς δράση είναι απλώς μια ονειροπόληση…. ας παλέψουμε όλοι για ένα καλύτερο αύριο, με πολλά χαμόγελα…..

Ακολουθήστε το Omnipress.gr στο Google News

Επερχομενα Events

Σεμινάρια

INJECTION MOLDING TECHNIQUE

Ημερομηνία διεξαγωγής: 13/10/2024 (Αθήνα)

Σεμινάρια

CORE_Bioemulation

Ημερομηνία διεξαγωγής: Module E1 19-22/02/2025, Module E2 14-17/05/2025, Module E3 17-20/09/2025

Ημερομηνία διεξαγωγής: 6-7/12/2024 (Αθήνα)

Σεμινάρια

ADEA Implants-A to Z Course

Ημερομηνίες διεξαγωγής: MODULE 1 (May 30 – June 1, 2024), MODULE 2 (July 18 - 20, 2024), MODULE 3 (October 17 - 19, 2024), MODULE 4 (December 5 – 7, 2024)

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I: 5-7/04/2024, Module 2: 16-19/05/2024, Module 3: 6-8/6/2024, Module 4: 28-30/06/2024, Module 5: 19-22/09/2024, Module 6: 8-12/11/2024, Module 7: 7-8/12/2024, Module 8: 18-19/01/2025

Sale!

Ημερομηνία διεξαγωγής: 10-12/10/2024

SOLD OUT!
Μη διαθέσιμο

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I: 15-18 May 2024,  Athens Greece | Module II: 11-14 July 2024, Athens Greece | Module III: 23-26 October 2024, Athens Greece | Module IV: 15-16 November 2024, Munich Germany

Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module Ι: 05-07/04/2024 Module II: 10-12/06/2024 Module III: 18-20/07/2024 Module IV: 19-21/09/2024