20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρας Στοματικής Υγείας

PhotoWoman photo created by freepik - www.freepik.com

20 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας

Kάνε Ααα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας προηγήθηκε μέσω live streaming στις 12/3, η Συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Οδοντιατρικής
Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) από τους: Αθανάσιο Α. Δεβλιώτη, Πρόεδρο ΕΟΟ, Μαρία Μενενάκου, Γενική Γραμματέα ΕΟΟ, Ιωάννη Τζούτζα, Καθηγητή, μέλος ΔΣ ΕΟΟ και την Μαρία-Λεμονιά Τσαντίδου, Γεν.Γραμματέα Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας.

O κ. Δεβλιώτης μίλησε για την σημασία της πρόληψης στην στοματική υγεία και με το φετινό μηνυμα #Kανε Ααα μας προτρέπει να υποσχεθούμε ότι θα φροντίζουμε το στόμα μας. “Στόμα υγιές, σώμα υγιές” είναι το σύνθημα. Επίσης αναφέρθηκε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μπορέσουν οι οδοντίατροι να κρατήσουν ανοιχτά τα οδοντιατρεία τους χωρίς να διακυβεύεται η ασφάλεια και υγεία τους.

Ο κ. Τζούτζας, ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου Διασποράς Λοιμόξεων της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, με αφορμή το θέμα του κορωνοϊού, εξήρε το αξιώμα που θέλει τον έλληνα οδοντίατρο να είναι διαχρονικά εκπαιδευμένος και ευαισθητοποιημένος στον έλεγχο διασποράς λοιμόξεων. Χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο για την συγκεκριμμένη χρονική στιγμή έξαρσης τους κορωνοϊού.

Η ημέρα δυστυχώς δεν θα γιορταστεί όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που έχει φέρει η πανδημία του
covid-19…στις ζωές όλων μας, οι εορταστικές δράσεις μετατέθηκαν χρονικά.

#Κάνε #Ααα
#υποσχομαι να διατηρήσω υγιές το στόμα μου, όπως και το σώμα μου

Ακολουθήστε το Omnipress.gr στο Google News
ΟΛΑ ΤA ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ