Γεράσιμος Δουβίτσας

By Dental Tribune Greece

10 ερωτήσεις προς τον χειρούργο οδοντίατρο Γεράσιμο Δουβίτσα

10 ερωτήσεις προς τον χειρούργο οδοντίατρο Γεράσιμο Δουβίτσα και για πολλά χρόνια καθηγητή της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών που δεν περίμενες να διαβάσεις

 

-Εκτός από την οδοντιατρική ποιά άλλη μεγάλη αγάπη έχετε;
Tην ποίηση

-Πώς θα ορίζατε την ποίηση;
Η ποίηση σκιαγραφεί μια στάση ζωής και ιδρύει ένα είδος τάξης στον κόσμο, άπειρα τα ερωτήματα ως προς το τι ακριβώς είναι, μηδαμινές όμως οι απαντήσεις.
Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, η ποίηση δημιουργεί σύνθετες σκέψεις και συναισθήματα, όπου ο αναγνώστης πρέπει να διαθέσει χρόνο, προκειμένου να εξοικειωθεί με τις έννοιες και τους συμβολισμούς της γλώσσας.

-Έχουν οι οδοντίατροι καλλιτεχνική φύση;
Και βέβαια. Η οδοντιατρική είναι μια ειδικότητα στενά συνδεδεμένη με την αισθητική και κατά επέκταση την καλλιτεχνία στην ευρύτερη έννοια της.
Στον Όμιλο Οδοντιάτρων και Καλλιτεχνών (oolk.club) καταπιανόμαστε με Ζωγραφική, Γλυπτική, Φωτογραφία, Ψηφιδωτό, Κόσμημα, Κολλάζ, Μουσική, Κατασκευές, Ποίηση, Πεζογραφία κ.α.

Γνωρίζουμε ότι ο οδοντίατρος δημιουργεί με κερί το αρχικό σχήμα του δοντιού για να δημιουργηθεί αργότερα το καλούπι στο οποίο θα χυθεί το υλικό κατασκευής.

-Αυτή η διαδικασία με το χυτήριο θυμίζει κάπως την τεχνική κατασκευής κοσμημάτων. Υπάρχει σύνδεση;
Πολλοί οδοντοτεχνίτες, κάποιοι τυχαίνει να είναι και μέλη του oolk.club έχουν σαν χόμπυ την κατασκευή κοσμήματος ακριβώς γιατί η όλη διαδικασία με το χυτήριο είναι όμοια με αυτήν της οδοντοτεχνικής. Πολλά δε από τα κοσμήματα που δημιουργούν είναι αναπαραστάσεις αρχαίων κοσμημάτων.

-Ποιά μαθήματα διδάσκατε στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών;
Oδοντική Χειρουργική και Αισθητική Οδοντιατρική.

-Είσασταν απαιτητικός με τους φοιτητές σας;
Προσπαθούσα να τους εμπνεύσω να είναι οι ίδιοι απαιτητικοί από τον εαυτό τους και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Επίσης ήθελα πάντα κατά την άσκηση της οδοντιατρικής επιστήμης να έχουν στο μυαλό τους την αισθητική και την καλαισθησία σε ευρύτερο πλαίσιο.
Σε αυτό το επάγγελμα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτή η ισοροποία μεταξύ γνώσης, τεχνικής και καλής αισθητικής για ένα άρτιο αποτέλεσμα.

-Πότε ιδρύσατε τον Όμιλο Οδοντιάτρων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών;
Το 2014.

-Πόσα μέλη έχει ο Όμιλος;
110 ενεργά μέλη και πολλούς υποστηρικτές και συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις μας από όλους τους κλάδους της ελληνικής οδοντιατρικής σκηνής, γιατρούς, τεχνήτες και εμπόρους.

-Έχουν εκδοθεί τα δημιουργήματα των μελών του Ομίλου;
Και βέβαια. Στην 3η Ετήσια Πολιτιστική Εκδήλωση του Ομίλου Οδοντιάτρων Λογοτεχνών Καλλιτεχνών που έγινε αρχές Νοεμβρίου στο ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη είχαμε την χαρά και την τιμή να παρουσιάσουμε στο κοινό
τον 2ο Τόμο Ποίησης και Πεζογραφίας (έκδοση 2018) και το 2ο Album εικαστικών έργων των μελών μας (έκδοση 2017).

-Πού μπορεί κάποιος να προμηθευτεί τα δύο παραπάνω έργα αλλά και τις ποιητικές συλλογές που έχετε εκδόσει ο ίδιος;
Aπευθείας από τον Όμιλο. Θα χρειαστεί να επικοινωνήσει με τον oolk.club. Στην ιστοσελίδα μας https://www.oolk.club/ υπάρχουν όλα τα στοιχεία επικοινωνίας με τον Όμιλο Οδοντιάτρων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών. Επίσης εκεί θα μπορεί να δεί τις εκδηλώσεις και τα σεμινάρια που διοργανώνουμε.

 

Όμιλος Οδοντιάτρων Λογοτεχνών Καλλιτεχνών
Τζώρτζ 12, 10677 Αθήνα
email: omilosolk@gmail.com
Πρόεδρος: Γερ. Δουβίτσας
Αντιπρόεδρος: Δημ. Μαυραειδόπουλος
Γεν. Γραμματέας: Αδαμ. Αντωνοπούλου
Ταμίας: Δημοσθ. Βαλαβάνης
Μέλη : Αγγ. Γαλάνης, Παν. Λαγουβάρδος, Μαρ. Λάμπρου

Related Posts

Upcoming Events

10 DAYS OF MASTERING SOFT TISSUE SURGERY
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I 16-17/02/2019 Module II 19-21/05/2019 Module III 4-6/07/2019 Module IV 16-17/11/2019
view it
Clinical Program in Oral Implantology
Clinical Program in Oral Implantology (Αθήνα – Μόναχο, 2018-2019)
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Περίοδος I 01-04 Νοεμβρίου 2018 Αθήνα Περίοδος II Φεβρουάριος 2019 Αθήνα Περίοδος III Μάρτιος 2019 Αθήνα κλινική Σταύρου Πελεκάνου Περίοδος IV Μαΐος 2019 Αθήνα Περίοδος V Ιούνιος 2019 Αθήνα κλινική Δρ. Πελεκάνου Περίοδος VI Οκτώβριος 2019 Αθήνα Περίοδος VII 8-12 Νοεμβρίου 2019 Μόναχο – Γερμανία
view it
E-Lab Capture, Calibrate & Create
 
 
Ημερομηνία: 1-3/03/2019
view it
IMMEDIATE DENTOALVEOLAR RESTORATION – IDR IMMERSION COURSE (part 1)
 
 
Ημερομηνία: 8-10/04/2019
view it
The Masterminds vol. II
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 17-18/05/2019
view it

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

OMNIPRESS
Newsletter
Καντε δωρεάν εγγραφή και ενημερωθείτε για οδοντιατρικά events, οδοντιατρικά νέα & προϊόντα.
Χρησιμοποιούμε το MailChimp ως πλατφόρμα αποστολής newsletters. Κάνοντας κλικ για υποβολή της φόρμας, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε θα μεταφερθούν στο MailChimp σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης του. Οι ενημερώσεις αφορούν Events, εκδόσεις της Omnipress, Νέα προϊόντα & εκδηλώσεις εταιρειών του οδοντιατρικού χώρου με δυνατότητα να αλλάξετε τις επιλογές σας.
Η Omnipress θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες της φόρμας για να σας παρέχει ενημερώσεις. Παρακαλούμε επιλέξτε ότι συμφωνείτε & ότι είστε άνω των 18 ετών.