Η επιτυχής ολοκλήρωση του σεμιναρίου για την Οδοντική Σύγκλειση ανέδειξε τη σημασία της βαθιάς γνώσης του στοματογναθικού συστήματος στη σύγχρονη οδοντιατρική. Με εισηγήτρια τη Δρ. Ίλεια Ρούσσου, οι συμμετέχοντες εμβάθυναν στην πολυπλοκότητα της αλληλεπίδρασης μεταξύ των οδοντικών τόξων, των μασητήριων μυών και των κροταφογναθικών διαρθρώσεων (ΚΓΔ).
Η Δρ. Ρούσσου εξήγησε λεπτομερώς πώς οι συγκλεισιακές διαταραχές, που συχνά προκύπτουν από παραλειτουργικές έξεις ή συγκλεισιακό τραύμα, απαιτούν μια συστηματική διαγνωστική προσέγγιση. Καθώς η οδοντική μορφολογία κάθε ασθενούς μεταβάλλεται συνεχώς, η επίτευξη μιας σταθερής και ισορροπημένης σχέσης στο στοματογναθικό σύστημα αποτελεί την κύρια πρόκληση αλλά και την προϋπόθεση για την επιτυχία κάθε θεραπείας.
Το σεμινάριο κάλυψε όλο το φάσμα της κλινικής διαχείρισης, από τη λειτουργική ανατομία και την εξέταση του ΣΣ, μέχρι τη χρήση ναρθήκων και τον σχεδιασμό αποκαταστάσεων ολικού τόξου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον εκλεκτικό τροχισμό και στη σωστή χρήση του αρθρωτήρα, ο οποίος αναλύθηκε μέσω μιας διαφορετικής προσέγγισης με το προσωπικό τόξο, ως το απαραίτητο εργαλείο για την ακριβή μεταφορά της κλινικής εικόνας στο εργαστήριο.
Μέσα από πρακτικές ασκήσεις και ανάλυση περιστατικών, οι συμμετέχοντες απέκτησαν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να διαγιγνώσκουν και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τα συγκλεισιακά προβλήματα, βελτιώνοντας την καθημερινή τους κλινική πρακτική.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας:
IVOCLAR – GEORGE NEOCHORITIS DENTAL LAB
English














Επερχομενα Events
Σεμινάρια
2ήμερο σεμινάριο Νήματα PDO / Μεσοθεραπεία / Παράγωγα αίματος PRP-PRF (Αθήνα)
Ημερομηνία διεξαγωγής: 7-8/11/2026 (Αθήνα)
Σεμινάρια
2ήμερο Σεμινάριο – Facelift με νήματα COG / Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική (Αθήνα)
Ημερομηνία διεξαγωγής: 21-22/03/2026 (Αθήνα)
Σεμινάρια
The Lip Project (Αθήνα)
Ημερομηνία διεξαγωγής: 21-22/03/2026 (Αθήνα)
Σεμινάρια
2ήμερο Σεμινάριο Botox & Dermal Fillers (Αθήνα)
Ημερομηνία διεξαγωγής: 28/02-01/03/2026 (Αθήνα)
Σεμινάρια
Isolation Course
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 21/03/2026
Σεμινάρια
2ήμερο Σεμινάριο – Προχωρημένες τεχνικές Botox – Fillers (Αθήνα)
Ημερομηνία διεξαγωγής: 7-8/02/2026 (Αθήνα)
Σεμινάρια
CBCT Course – CONE BEAM CT ΣΤΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ – 8ος κύκλος
Σεμινάρια
Διλήμματα στην οστική ανάπλαση
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 7/02/2026
Συνέδρια
Smart Casual Dentistry Σymposium, 2026
Ημερομηνία διεξαγωγής: 16-17/10/2026 (Αθήνα)
Σεμινάρια
Κλινικό Πρόγραμμα Βασικής Εκπαίδευσης στην Εμφυτευματολογία
Σεμινάρια
CORE_Bioemulation (2026)
Ημερομηνία διεξαγωγής: Module Ε1: 4-7/03/2026, Module Ε2: 24-27/06/2026, Module Ε3: 16-19/09/2026
Σεμινάρια
Mastering Soft Tissue Surgery, 2026
Ημερομηνίες διεξαγωγής: MODULE I: 13 -15 MARCH 2026 • MODULE II: 12-14 JUNE 2026 • MODULE III: 16-18 JULY 2026 • MODULE: 25-27 SEPTEMBER 2026