Πέντε τόνοι χλωροκίνης δωρεά από την Uni-Pharma στο Ελληνικό Κράτος

Photo by unipharma.gr

Πέντε τόνοι χλωροκίνης δωρεά από την Uni-Pharma στο Ελληνικό Κράτος

Το Σάββατο 21 Μαρτίου, οι αδερφές Γιούλη και Ειρήνη Τσέτη της φαρμακοβιομηχανίας Uni-pharma S.A ανακοίνωσαν ότι θα δωρίσουν στο ελληνικό κράτος την ποσότητα 5 τόνων χλωροκίνης, την οποία αγόρασαν από την Ινδία. Έτσι, η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του φαρμάκου Unikinon, το οποίο φαίνεται να ευνοεί την θεραπεία από τον κορωνοϊό SARS COVID-19, δήλωσε η κ. Ιουλία Τσέτη, CEO της Uni-pharma S.A.

Η Uni-pharma S.A. πρόκειται να διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου Unikinon στο Ελληνικό Κράτος, ενώ οι ιατροί είναι εκείνοι που θα καθορίσουν το σχέδιο θεραπείας και την χρήση του φαρμάκου. Η χλωροκίνη, σύμφωνα με διεθνή δεδομένα χορηγείται ήδη σε ασθενείς με COVID-19 και φαίνεται να αποδίδει στην μάχη ενάντια του κορωνοϊού. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη κλινικές μελέτες για να ενισχύσουν και να επιβεβαιώσουν αυτό το γεγονός.

Η Uni-pharma S.A. διαθέτει άδεια για παραγωγή προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα, ήδη από το 1984. Τα λόγια της κ. Τσέτη έρχονται για να τονίσουν ό,τι η Uni-pharma S.A. βρίσκεται πάντα κοντά στον έλληνα ασθενή και πως τώρα που η περίσταση επιτάσσει υψηλό αίσθημα ιστορικής ευθύνης και κοινωνικής προσφοράς, η Uni-pharma S.A. εμμένει πιστή σε αυτό που πράττει τα τελευταία 57 χρόνια, να στηρίζει την δημόσια υγεία. Κανένας ασθενής δεν πρέπει να αποκλείεται από την πρόσβαση στην θεραπεία είδικα δε όταν την έχει άμεση ανάγκη.

Tην UNI-PHARMA, οραματίστηκε και δημιούργησε ο Κλέων Τσέτης. Καινοτόμος και δημιουργικός επιχειρηματίας ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του με δύο φαρμακεία στην Άρτα το 1956, και στη συνέχεια, με την συμπαράσταση της συζύγου του, μετέβει στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε την εταιρεία UNI-PHARMA, την πρώτη εταιρία του ομίλου φαρμακευτικών εταιριών Τσέτη.

 

Πηγή:
epirusgate.blogspot.com

Ακολουθήστε το Omnipress.gr στο Google News
ΟΛΑ ΤA ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ