Πάστα στίλβωσης Proxyt Fine της Ivoclar

Λάμψη διαρκείας για αποκαταστάσεις κεραμικών επιφανειών

 

Την απάντηση στο ερώτημα για το πώς επηρεάζουν οι διαφορετικοί τύποι πάστας στίλβωσης την γυαλάδα στις κεραμικές επιφάνειες αποκαταστάσεων π.χ γεφύρων ή όψεων κλήθηκε να δώσει μια ιταλική μελέτη.

Στην μελέτη, η οποία παρουσιάστηκε στο 19ο Διεθνές Συνέδριο της AIC στην Μπολόνια, δοκιμάστηκαν δείγματα από κεραμικό υλικό ενισχυμένο με λευκίνη (IPS Empress CAD, Ivoclar Vivadent), δισιλικό λιθίου (IPS e.max CAD, Ivoclar Vivadent) και οξείδιο ζιρκονίου (Zenostar · Wieland **).

Τα δείγματα ολοκληρώθηκαν και στην συνέχεια στιλβώθηκαν για δύο λεπτά σε 2000 rpms χρησιμοποιώντας τρεις διαφορετικές πάστες στίλβωσης.

Στην μελέτη χρησιμοποιήθηκαν τα παρακάτω προϊόντα χωρίς να ακολουθήσει άλλη θεραπεία:

  • Cleanic (Kerr / Hawe)
  • Nupro (Dentsply)
  • Proxyt Fine (Ivoclar Vivadent).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Proxyt Fine έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λειαντικά και πώς με την χρήση της διατηρήθηκε η γυαλάδα στην επιφάνεια των δειγμάτων δοκιμής IPS Empress CAD και IPS e.max CAD.

Τα δείγματα zirconium oxide ceramic (Zenostar) παρουσίασαν καλύτερες τιμές στιλπνότητας μετά από την στίλβωση με την Proxyt Fine παρά χωρίς αυτήν.

Είναι αποδεδειγμένο από κλινικές μελέτες ότι το Proxyt Fine είναι κατάλληλο να θεραπεύσει τις επιφάνειες στις αποκατάστασεις: Η πρωτοποριακή πάστα στίλβωσης δίνει στις αποκαταστάσεις μια λεία επιφάνεια χωρίς γρατζουνιές και με φυσική γυαλάδα.

Η στίλβωση με το Proxyt Fine, συνεπώς, παρέχει μια επαγγελματική λύση για την μακροχρόνια συντήρηση της υψηλής ποιότητας των αποκαταστάσεων και των εμφυτευμάτων.

 

Πηγή: https://blog.ivoclarvivadent.com/dentist/en/highlights/proxyt-fine

Ακολουθήστε το Omnipress.gr στο Google News
ΟΛΑ ΤA ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ