Κλινική χρήση του Biodentine™ σε πολφοτομές στα πρόσθια και οπίσθια νεογιλά δόντια, του Jarod W. Johnson, DDS

Κλινική χρήση του Biodentine™ σε πολφοτομές στα πρόσθια και οπίσθια νεογιλά δόντια, του Jarod W. Johnson, DDS

Η θεραπεία του ζωντανού πολφού παίζει βασικό ρόλο στη θεραπεία της νεογιλής οδοντοφυΐας. Η θεραπεία του πολφού, συγκεκριμένα οι πολφοτομές, μπορεί να διατηρήσει ένα νεογιλό δόντι και να αποφύγει πιθανά προβλήματα όπως πόνο, πρήξιμο, μόλυνση και πρόωρη απώλεια δοντιών που μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη για τη διατήρηση του χώρου, ή σε ορισμένες περιπτώσεις σε ακριβότερες οδοντιατρικές θεραπείες όπως η ορθοδοντική.

Το Biodentine™, έχει δείξει ένα δυνατό ιστορικό κλινικών επιτυχών. Το Biodentine ™ (Septodont) είναι ένα υλικό πυριτικού ασβεστίου που περιέχει πυριτικό τριασβέστιο και διασβέστιο, οξείδιο του αργιλίου και χλωριούχο ασβέστιο. Εμφανίζει μια μεγάλη ποικιλία χρήσεων και στη νεογιλή και τη μόνιμη οδοντοφυΐα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την έμμεση και άμεση θεραπεία του πολφού, σε πολφοτομές (καθολικές και μερικώς), ακρορριζικές φραγές (apexification), επιδιορθώσεις διατρήσεων και εμφράξεις ριζικού σωλήνα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο για τη κλινική χρήση του Biodentine™ σε πολφοτομές στα πρόσθια και οπίσθια νεογιλά δόντια παρακάτω.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

*Αναδημοσίευση από Dental Tribune Greece, Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2021, τόμος 17-τεύχος 88

Ακολουθήστε το Omnipress.gr στο Google News
ΟΛΑ ΤA ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ