Η σύγκλειση και η μάσηση διεγείρουν την ανάπτυξη των δοντιών

Ερευνητές ανέπτυξαν ένα τρισδιάστατο εμβιομηχανικό μοντέλο που δείχνει την κατανομή δυνάμεων εντός της γνάθου όταν ένας άνθρωπος μασά και συγκλείνει.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ της Αυστραλίας βρέθηκε πως η σύγκλειση και η μάσηση αποτελεί την αιτία που τα μόνιμα δόντια ανατέλλουν μέσα από τα ούλα και όχι κάποια εσωτερική, άγνωστη δύναμη.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν εικόνες CT σαρώσεων από την κάτω γνάθο ενός οκτάχρονου παιδιού για να σχεδιάσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρατηρηθούν οι δυνάμεις που παράγονται από τη γνάθο κατά τη σύγκλειση και τη μάσηση. Ο στόχος της έρευνας ήταν να παρουσιαστεί η κατανομή δυνάμεων εντός της γνάθου κατά τη μάσηση και τη σύγκλειση. ”Σχεδιάσαμε τους σκληρούς και μαλακούς ιστούς στη γνάθο και εισάγαμε τα δεδομένα που συλλέξαμε για την κίνηση της γνάθου στο λογισμικό”, ανέφερε ο Dr. B.Sarrafpour, Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Παθολόγος και Οδοντίατρος στο Πανεπιστήμιο του Σύδνευ· ”Προσομοιάσαμε τόσο τα οπίσθια όσο και τα πρόσθια δόντια κατά τη μάσηση και μπορέσαμε να εκτιμήσουμε τη δύναμη στα δόντια, το οστό και τους μαλακούς ιστούς”…

Διαβάστε περισσότερα στο Dental Tribune πατώντας εδώ

Related Posts

Upcoming Events

10 DAYS OF MASTERING SOFT TISSUE SURGERY
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I 16-17/02/2019 Module II 19-21/05/2019 Module III 4-6/07/2019 Module IV 16-17/11/2019
view it
Clinical Program in Oral Implantology
Clinical Program in Oral Implantology (Αθήνα – Μόναχο, 2018-2019)
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Περίοδος I 01-04 Νοεμβρίου 2018 Αθήνα Περίοδος II Φεβρουάριος 2019 Αθήνα Περίοδος III Μάρτιος 2019 Αθήνα κλινική Σταύρου Πελεκάνου Περίοδος IV Μαΐος 2019 Αθήνα Περίοδος V Ιούνιος 2019 Αθήνα κλινική Δρ. Πελεκάνου Περίοδος VI Οκτώβριος 2019 Αθήνα Περίοδος VII 8-12 Νοεμβρίου 2019 Μόναχο – Γερμανία
view it
E-Lab Capture, Calibrate & Create
 
 
Ημερομηνία: 1-3/03/2019
view it
IMMEDIATE DENTOALVEOLAR RESTORATION – IDR IMMERSION COURSE (part 1)
 
 
Ημερομηνία: 8-10/04/2019
view it
The Masterminds vol. II
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 17-18/05/2019
view it

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

OMNIPRESS
Newsletter
Καντε δωρεάν εγγραφή και ενημερωθείτε για οδοντιατρικά events, οδοντιατρικά νέα & προϊόντα.
Χρησιμοποιούμε το MailChimp ως πλατφόρμα αποστολής newsletters. Κάνοντας κλικ για υποβολή της φόρμας, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε θα μεταφερθούν στο MailChimp σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης του. Οι ενημερώσεις αφορούν Events, εκδόσεις της Omnipress, Νέα προϊόντα & εκδηλώσεις εταιρειών του οδοντιατρικού χώρου με δυνατότητα να αλλάξετε τις επιλογές σας.
Η Omnipress θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες της φόρμας για να σας παρέχει ενημερώσεις. Παρακαλούμε επιλέξτε ότι συμφωνείτε & ότι είστε άνω των 18 ετών.