Η σύγκλειση και η μάσηση διεγείρουν την ανάπτυξη των δοντιών

Ερευνητές ανέπτυξαν ένα τρισδιάστατο εμβιομηχανικό μοντέλο που δείχνει την κατανομή δυνάμεων εντός της γνάθου όταν ένας άνθρωπος μασά και συγκλείνει.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ της Αυστραλίας βρέθηκε πως η σύγκλειση και η μάσηση αποτελεί την αιτία που τα μόνιμα δόντια ανατέλλουν μέσα από τα ούλα και όχι κάποια εσωτερική, άγνωστη δύναμη.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν εικόνες CT σαρώσεων από την κάτω γνάθο ενός οκτάχρονου παιδιού για να σχεδιάσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να παρατηρηθούν οι δυνάμεις που παράγονται από τη γνάθο κατά τη σύγκλειση και τη μάσηση. Ο στόχος της έρευνας ήταν να παρουσιαστεί η κατανομή δυνάμεων εντός της γνάθου κατά τη μάσηση και τη σύγκλειση. ”Σχεδιάσαμε τους σκληρούς και μαλακούς ιστούς στη γνάθο και εισάγαμε τα δεδομένα που συλλέξαμε για την κίνηση της γνάθου στο λογισμικό”, ανέφερε ο Dr. B.Sarrafpour, Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Παθολόγος και Οδοντίατρος στο Πανεπιστήμιο του Σύδνευ· ”Προσομοιάσαμε τόσο τα οπίσθια όσο και τα πρόσθια δόντια κατά τη μάσηση και μπορέσαμε να εκτιμήσουμε τη δύναμη στα δόντια, το οστό και τους μαλακούς ιστούς”…

Διαβάστε περισσότερα στο Dental Tribune πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το Omnipress.gr στο Google News
ΟΛΑ ΤA ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ