Η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει την ανταπόκριση των παιδιών στην ορθοδοντική θεραπεία

Πηγή: Διαδίκτυο

By Dental Tribune Greece

Η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει την ανταπόκριση των παιδιών στην ορθοδοντική θεραπεία

Στις δυτικές χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, υπολογίζεται πως σχεδόν ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο. Ταυτόχρονα, ένας αυξανόμενος αριθμός παιδιών υποβάλλονται σε ορθοδοντική θεραπεία με ακίνητα brackets για τη διόρθωση ανωμαλιών σύγκλεισης σε μία νεαρή ηλικία. Μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο King’s College του Λονδίνου υποδεικνύει πως η απόκριση αυτού του συγκεκριμένου τύπου θεραπείας μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με το σωματικό βάρος του παιδιού.

Στη μελέτη οι ερευνητές παρακολούθησαν έναν αριθμό εφήβων ασθενών, που ταξινομήθηκαν ως φυσιολογικού βάρους ή παχύσαρκοι με βάση το δείκτη σωματικής μάζας, από την έναρξη της θεραπείας τους έως την ολοκλήρωσή της. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, βρέθηκε πως οι ασθενείς που ήταν παχύσαρκοι εμφάνιζαν σημαντικά αυξημένο ποσοστό αρχικής οδοντικής μετατόπισης και χρειάζονταν λιγότερο χρόνο για να επιτευχθεί η ορθοδοντική διευθέτηση των δοντιών σε σχέση με ασθενείς φυσιολογικού βάρους.

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης αυξημένα επίπεδα φλεγμονωδών βιολογικών δεικτών στους ουλικούς ιστούς παχύσαρκων ασθενών πριν την ορθοδοντική θεραπεία.

Ήταν η πρώτη μελέτη αυτού του είδους που εξέτασε τη σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και ορθοδοντικής μετακίνησης δοντιών και δείχνει πως η κατάσταση αυτή σε εφήβους ασθενείς επηρεάζει τους υποστηρικτικούς ιστούς γύρω από το δόντι, σύμφωνα με τους ερευνητές και αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα της ορθοδοντικής θεραπείας σε παχύσαρκους ασθενείς τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Τα επίπεδα παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί σημαντικά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες στις δυτικές κοινωνίες τις τελευταίες δύο δεκαετίες και έχουν συνδεθεί με πολλαπλά χρόνια νοσήματα, συμπεριλαμβανομένης της περιοδοντικής φλεγμονής. Σε μία αξιολόγηση του 2015/2016 βρέθηκε πως στο Ηνωμένο Βασίλειο το 14% από το ένα εκατομμύριο παιδιών σχολικής ηλικίας ήταν υπέρβαρα και σχεδόν 20% παχύσαρκα.

Related Posts

Upcoming Events

Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS (Θεσσαλονίκη)
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 9-10/02/2019
view it
10 DAYS OF MASTERING SOFT TISSUE SURGERY
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I 16-17/02/2019 Module II 19-21/05/2019 Module III 4-6/07/2019 Module IV 16-17/11/2019
view it
Clinical Program in Oral Implantology
Clinical Program in Oral Implantology (Αθήνα – Μόναχο, 2018-2019)
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Περίοδος I 01-04 Νοεμβρίου 2018 Αθήνα Περίοδος II Φεβρουάριος 2019 Αθήνα Περίοδος III Μάρτιος 2019 Αθήνα κλινική Σταύρου Πελεκάνου Περίοδος IV Μαΐος 2019 Αθήνα Περίοδος V Ιούνιος 2019 Αθήνα κλινική Δρ. Πελεκάνου Περίοδος VI Οκτώβριος 2019 Αθήνα Περίοδος VII 8-12 Νοεμβρίου 2019 Μόναχο – Γερμανία
view it
E-Lab Capture, Calibrate & Create
 
 
Ημερομηνία: 1-3/03/2019
view it
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS (Αθήνα)
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 16-17/03/2019
view it
IMMEDIATE DENTOALVEOLAR RESTORATION – IDR IMMERSION COURSE (part 1)
 
 
Ημερομηνία: 8-10/04/2019
view it
The Masterminds vol. II
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 17-18/05/2019
view it
OMNIPRESS
Newsletter
Καντε δωρεάν εγγραφή και ενημερωθείτε για οδοντιατρικά events, οδοντιατρικά νέα & προϊόντα.
Χρησιμοποιούμε το MailChimp ως πλατφόρμα αποστολής newsletters. Κάνοντας κλικ για υποβολή της φόρμας, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε θα μεταφερθούν στο MailChimp σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης του. Οι ενημερώσεις αφορούν Events, εκδόσεις της Omnipress, Νέα προϊόντα & εκδηλώσεις εταιρειών του οδοντιατρικού χώρου με δυνατότητα να αλλάξετε τις επιλογές σας.
Η Omnipress θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες της φόρμας για να σας παρέχει ενημερώσεις. Παρακαλούμε επιλέξτε ότι συμφωνείτε & ότι είστε άνω των 18 ετών.