Η λεύκανση βελτιώνει τη στοματική υγεία των ηλικιωμένων

Το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου καταπολεμά την τερηδόνα

By Dental Tribune Greece

Η λεύκανση βελτιώνει τη στοματική υγεία των ηλικιωμένων

Η λεύκανση των δοντιών μπορεί να βελτιώσει τη στοματική υγεία των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρίες. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οδοντίατροι από τις ΗΠΑ, που ανακάλυψαν ότι το υπεροξείδιο του καρβαμιδίου μπορεί να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα που πολεμούν το οδοντικό νήμα και το βούρτσισμα.

Επιστήμονες στην Ιατρική Σχολή του College of Georgia και του Western University of Health Sciences υποστηρίζουν ότι η τυπική φροντίδα της υγιεινής του στόματος μπορεί να είναι δύσκολη ή ακόμη και αδύνατη για ασθενείς με ψυχικές διαταραχές ή με μειωμένη κινητικότητα. Επίσης, ορισμένες φαρμακευτικές αγωγές προκαλούν ξηροστομία και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε συσσώρευση πλάκας, τερηδόνα και περιοδοντική νόσο. Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο τρέχον τεύχος του Journal of the American Dental Association, η χρήση του υπεροξειδίου του καρβαμιδίου μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.

Ο Dr Van Haywood, καθηγητής στο ιατρικό κολλέγιο του Georgia School of Dentistry και εκ των συγγραφέων της ανακοίνωσης, επισημαίνει: «Αυτό που παρατηρήσαμε από τους ασθενείς που πραγματοποιούσαν λεύκανση δοντιών όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι καθώς τους εφαρμόζαμε το συγκεκριμένο συστατικό, τα δόντια τους καθάριζαν και η υγεία των ούλων τους βελτιωνόταν».

Οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν για δεκαετίες υπεροξείδιο του καρβαμιδίου για τη λεύκανση των δοντιών όμως η αρχική χρήση της ουσίας ήταν ως στοματικού αντισηπτικού. Αφαιρεί την πλάκα, σκοτώνει τα βακτήρια και ανεβάζει το pH του στόματος πάνω από το σημείο στο οποίο η αδαμαντίνη και η οδοντίνη αρχίζουν να φθείρονται, κάτι που συντελεί σε λιγότερα τερηδονισμένα δόντια.

«Το μυστικό βρίσκεται στο δίσκο», λέει ο Dr Van Haywood. Μετά από μια ολοκληρωμένη εξέταση, ο οδοντίατρος μπορεί να εφαρμόσει ένα προσαρμοσμένο λευκαντικό δίσκο που ο ασθενής θα φορά κατά τη νύχτα ή για ορισμένες ώρες της ημέρας. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί συγκεκριμένη φόρμουλα χρήσης του υπεροξειδίου του καρβαμιδίου για τη βελτίωση της στοματικής υγείας.

Πηγή: www.dentistry.co.uk

Related Posts

Upcoming Events

Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS (Θεσσαλονίκη)
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 9-10/02/2019
view it
10 DAYS OF MASTERING SOFT TISSUE SURGERY
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I 16-17/02/2019 Module II 19-21/05/2019 Module III 4-6/07/2019 Module IV 16-17/11/2019
view it
Clinical Program in Oral Implantology
Clinical Program in Oral Implantology (Αθήνα – Μόναχο, 2018-2019)
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Περίοδος I 01-04 Νοεμβρίου 2018 Αθήνα Περίοδος II Φεβρουάριος 2019 Αθήνα Περίοδος III Μάρτιος 2019 Αθήνα κλινική Σταύρου Πελεκάνου Περίοδος IV Μαΐος 2019 Αθήνα Περίοδος V Ιούνιος 2019 Αθήνα κλινική Δρ. Πελεκάνου Περίοδος VI Οκτώβριος 2019 Αθήνα Περίοδος VII 8-12 Νοεμβρίου 2019 Μόναχο – Γερμανία
view it
E-Lab Capture, Calibrate & Create
 
 
Ημερομηνία: 1-3/03/2019
view it
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS (Αθήνα)
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 16-17/03/2019
view it
IMMEDIATE DENTOALVEOLAR RESTORATION – IDR IMMERSION COURSE (part 1)
 
 
Ημερομηνία: 8-10/04/2019
view it
The Masterminds vol. II
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 17-18/05/2019
view it
OMNIPRESS
Newsletter
Καντε δωρεάν εγγραφή και ενημερωθείτε για οδοντιατρικά events, οδοντιατρικά νέα & προϊόντα.
Χρησιμοποιούμε το MailChimp ως πλατφόρμα αποστολής newsletters. Κάνοντας κλικ για υποβολή της φόρμας, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε θα μεταφερθούν στο MailChimp σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης του. Οι ενημερώσεις αφορούν Events, εκδόσεις της Omnipress, Νέα προϊόντα & εκδηλώσεις εταιρειών του οδοντιατρικού χώρου με δυνατότητα να αλλάξετε τις επιλογές σας.
Η Omnipress θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες της φόρμας για να σας παρέχει ενημερώσεις. Παρακαλούμε επιλέξτε ότι συμφωνείτε & ότι είστε άνω των 18 ετών.