Η έξυπνη τεχνική τοποθέτησης εμφυτεύματος IDR

by Χλόη Γκριν

Η έξυπνη τεχνική τοποθέτησης εμφυτεύματος IDR

Άμεση οδοντοφατνιακη ανάπλαση σε πρόσθια εμφυτεύματα με έλλειψη προστομιακου πετάλου

Οταν χρειάζεται να αντικατασταθεί ένα μονήρες δόντι στην αισθητική ζώνη συχνά η λύση της τοποθέτησης εμφυτεύματος ενδείκνυται.

Τι γίνεται ομως σε περιπτωσεις προβληματικών περιοχών με οστική απώλεια η φατνιακες υφιζησεις;

Σε αυτή την περίπτωση το κλινικό σενάριο διαφέρει καθώς οι χειρουργικές επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν απαιτούν χρονοβόρες θεραπείες με πιθανές επιπλοκες στην αρχιτεκτονική των οστών.

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει η τεχνική IDR, η οποία αποτελεί μια από τις πιο έξυπνες και βιολογικά αποτελεσματικές τεχνικές για αμεση οδοντοφατνιακη ανάπλαση σε πρόσθια εμφυτεύματα με κατεστραμμένο παρειακο οστικό πέταλο.

Με την χειρουργική προσθετική τεχνική IDR αποκαθίστανται στο ίδιο χειρουργείο με αυτό της τοποθέτησης εμφυτεύματος και της προσωρινης θηκης οι διαφορετικού βαθμού οστικες απώλειες επιτυγχάνοντας έτσι μείωση του αριθμού των επεμβάσεων και διατήρηση της προβλεψιμότητας του καλού αισθητικού αποτελέσματος.

Το πρωτόκολλο της τεχνικής IDR, το οποίο μετράει ήδη 11 χρονια ζωής προέκυψε από την ανάγκη ελαχιστοποίησης του χρόνου θεραπείας και των επίπονων διαδικασιών αποκατάστασης που χρησιμοποιούνται σε ανάλογα περιστατικά.

Στις 7/10/2018 στο ολοήμερο πρακτικό σεμινάριο που λαμβάνει μέρος στο ξενοδοχείο Divani Caravel στα πλαίσια του ετήσιου οδοντιατρικού συνεδρίου The Smart Casual Dentistry Σymposium της Omnipress ο Dr. Jose Carlos Martins Da Rosa με ειδικότητα και Master στην προσθετολογια & Phd στην εμφυτευματολογια θα παρουσιάσει βήμα προς βήμα την τεχνική IDR.

Στο πρακτικό σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία εργαστούν πάνω σε μοντέλα IDR σχεδιασμένα από τον ίδιο τον εκπαιδευτή οπως και να παρακολουθήσουν αρκετά περιστατικά με ένα η περισσότερα προβληματικά τοιχώματα φατνιων γύρω από τα δόντια, με η χωρίς αλλαγες του ουλικου ορίου.

Η καινοτομία στην οδοντιατρική είναι δείκτης εξέλιξη και βιωσιμότητας.

Για δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ

Related Posts

Upcoming Events

Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS (Θεσσαλονίκη)
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 9-10/02/2019
view it
10 DAYS OF MASTERING SOFT TISSUE SURGERY
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I 16-17/02/2019 Module II 19-21/05/2019 Module III 4-6/07/2019 Module IV 16-17/11/2019
view it
Clinical Program in Oral Implantology
Clinical Program in Oral Implantology (Αθήνα – Μόναχο, 2018-2019)
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Περίοδος I 01-04 Νοεμβρίου 2018 Αθήνα Περίοδος II Φεβρουάριος 2019 Αθήνα Περίοδος III Μάρτιος 2019 Αθήνα κλινική Σταύρου Πελεκάνου Περίοδος IV Μαΐος 2019 Αθήνα Περίοδος V Ιούνιος 2019 Αθήνα κλινική Δρ. Πελεκάνου Περίοδος VI Οκτώβριος 2019 Αθήνα Περίοδος VII 8-12 Νοεμβρίου 2019 Μόναχο – Γερμανία
view it
E-Lab Capture, Calibrate & Create
 
 
Ημερομηνία: 1-3/03/2019
view it
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS (Αθήνα)
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 16-17/03/2019
view it
IMMEDIATE DENTOALVEOLAR RESTORATION – IDR IMMERSION COURSE (part 1)
 
 
Ημερομηνία: 8-10/04/2019
view it
The Masterminds vol. II
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 17-18/05/2019
view it
OMNIPRESS
Newsletter
Καντε δωρεάν εγγραφή και ενημερωθείτε για οδοντιατρικά events, οδοντιατρικά νέα & προϊόντα.
Χρησιμοποιούμε το MailChimp ως πλατφόρμα αποστολής newsletters. Κάνοντας κλικ για υποβολή της φόρμας, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε θα μεταφερθούν στο MailChimp σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης του. Οι ενημερώσεις αφορούν Events, εκδόσεις της Omnipress, Νέα προϊόντα & εκδηλώσεις εταιρειών του οδοντιατρικού χώρου με δυνατότητα να αλλάξετε τις επιλογές σας.
Η Omnipress θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες της φόρμας για να σας παρέχει ενημερώσεις. Παρακαλούμε επιλέξτε ότι συμφωνείτε & ότι είστε άνω των 18 ετών.