Βράβευση του προσθετολόγου κ. Γιώργου Μιχελινάκη στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Προσθετικής

Dental Tribune Greece

Ελληνική διάκριση στο συνέδριο της European Prosthodontic Association (EPA)

Η ομαδική εργασία του προσθετολόγου Γιώργου Μιχελινάκη που αφορούσε κλινική μελέτη και εκπονήθηκε σε ιδιωτικό ιατρείο κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Με το βραβείο καλύτερης εργασίας βραβεύτηκε η ανακοίνωση του προσθετολόγου κ. Γιώργου Μιχελινάκη στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Προσθετικής. Συγκεκριμένα, στο συνέδριο της European Prosthodontic Association (EPA) που διεξήχθη στην Μαδρίτη από τις 13 έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2018, η εργασία των κκ Γ. Μιχελινάκη, Δ. Αποστολάκη, Ε. Παυλάκη και Γ. Κουράκη με τίτλοFull arch intraoral scanning is statistically more accurate compared to CBCT cast-scanning.An in vivo study.” απέσπασε το πρώτο βραβείο μεταξύ 54 ελεύθερων ανακοινώσεων από Πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης για την επιστημονική της αρτιότητα, την κλινική σημασία και την πρωτοτυπία της.

Η εργασία αφορούσε σε κλινική μελέτη που έγινε σε περιβάλλον ιδιωτικού οδοντιατρείου. Συγκεκριμένα, στην μελέτη συμμετείχαν 20 ενώδοντες ασθενείς στους οποίους πάρθηκαν ψηφιακά αποτυπώματα πλήρους τόξου με τον σαρωτή Trios της 3shape τόσο στην άνω όσο και στην κάτω γνάθο. Στην ίδια συνεδρία ελήφθησαν και αποτυπώματα σιλικόνης πλήρους φραγμού με την μέθοδο της ταυτόχρονης διπλής μίξης και συνδυασμό στοκώδους και λεπτόρρευστης σιλικόνης με χρήση μεταλλικών δισκαρίων εμπορίου. Τα εκμαγεία που προέκυψαν από την αναλογική αποτύπωση ψηφιοποιήθηκαν τόσο με επιτραπέζιο εργαστηριακό σαρωτή (lab scanner) όσο και με χρήση υπολογιστικής τομογραφίας κωνικής δέσμης (CBCT) και συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα ψηφιακά αποτυπώματα που προέκυψαν από την ενδοστοματική σάρωση.

διαβάστε περισσότερα στο Dental Tribune Greece…

 

Related Posts

Upcoming Events

Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS (Θεσσαλονίκη)
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 9-10/02/2019
view it
10 DAYS OF MASTERING SOFT TISSUE SURGERY
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I 16-17/02/2019 Module II 19-21/05/2019 Module III 4-6/07/2019 Module IV 16-17/11/2019
view it
Clinical Program in Oral Implantology
Clinical Program in Oral Implantology (Αθήνα – Μόναχο, 2018-2019)
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Περίοδος I 01-04 Νοεμβρίου 2018 Αθήνα Περίοδος II Φεβρουάριος 2019 Αθήνα Περίοδος III Μάρτιος 2019 Αθήνα κλινική Σταύρου Πελεκάνου Περίοδος IV Μαΐος 2019 Αθήνα Περίοδος V Ιούνιος 2019 Αθήνα κλινική Δρ. Πελεκάνου Περίοδος VI Οκτώβριος 2019 Αθήνα Περίοδος VII 8-12 Νοεμβρίου 2019 Μόναχο – Γερμανία
view it
E-Lab Capture, Calibrate & Create
 
 
Ημερομηνία: 1-3/03/2019
view it
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS (Αθήνα)
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 16-17/03/2019
view it
IMMEDIATE DENTOALVEOLAR RESTORATION – IDR IMMERSION COURSE (part 1)
 
 
Ημερομηνία: 8-10/04/2019
view it
The Masterminds vol. II
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 17-18/05/2019
view it

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

OMNIPRESS
Newsletter
Καντε δωρεάν εγγραφή και ενημερωθείτε για οδοντιατρικά events, οδοντιατρικά νέα & προϊόντα.
Χρησιμοποιούμε το MailChimp ως πλατφόρμα αποστολής newsletters. Κάνοντας κλικ για υποβολή της φόρμας, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε θα μεταφερθούν στο MailChimp σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης του. Οι ενημερώσεις αφορούν Events, εκδόσεις της Omnipress, Νέα προϊόντα & εκδηλώσεις εταιρειών του οδοντιατρικού χώρου με δυνατότητα να αλλάξετε τις επιλογές σας.
Η Omnipress θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες της φόρμας για να σας παρέχει ενημερώσεις. Παρακαλούμε επιλέξτε ότι συμφωνείτε & ότι είστε άνω των 18 ετών.