Διασημότητες και bloggers κάνουν τάση την ορθοδοντική

Έρευνα στο Λονδίνο δείχνει ότι διατηρούνται υψηλά τα ποσοστά ενηλίκων ασθενών, οι οποίοι αναζητούν την καλύτερη λύση ορθοδοντικής θεραπείας.

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Αν και κάποτε πιστεύαμε ότι η ορθοδοντική θεραπεία αφορά μόνο τους εφήβους, η μη επεμβατική φύση της κάνει συνεχώς όλο και περισσότερους ενήλικες ασθενείς να την αναζητούν.

Αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει μια νέα έρευνα για τους ορθοδοντικούς, η οποία διεξήχθη από τη Βρετανική Ορθοδοντική Εταιρεία (BOS) και σύμφωνα με την οποία το 75% των ερωτηθέντων ανέφερε αύξηση των ενηλίκων ασθενών σε ιδιωτικά ιατρεία.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη του καλοκαιριού μεταξύ των μελών της BOS, σχεδιάστηκε για να συγκεντρώσει νέα δεδομένα σχετικά με την ορθοδοντική και τις επιλογές των ασθενών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα αποτελέσματα αποκάλυψαν ότι πιο πιθανό οι ενήλικες ασθενείς να είναι γυναίκες, ηλικίας 26-55 ετών και κυρίως να υποβάλλονται σε θεραπεία με κεραμικά σιδεράκια και διαφανείς νάρθηκες.

Σύμφωνα με το BOS, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η αύξηση του αριθμού των ενηλίκων ασθενών οφειλόταν στο ότι συνειδητοποίησαν περισσότερο ποιές και πόσες  ορθοδοντικές επιλογές έχουν.

Πάνω από το 10% των ορθοδοντικών πρόσθεσε ότι διασημότητες και bloggers μπορούν να επηρεάσουν τους ενήλικες ασθενείς τους.  Ο Δρ Peter McCallum, Διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων της BOS, σχολίασε: «Έχει ενδιαφέρον να δούμε ότι ο αριθμός των ενηλίκων που ενδιαφέρονται για ορθοδοντική θεραπεία παραμένει υψηλός».

Τα μέλη, οι εξειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι, προσφέρουν μια σειρά επιλογών στους ενήλικες ασθενείς για να λύσουν οποιοδήποτε είδος ορθοδοντικού προβλήματος έχουν. Η αξία της επιλογής μετά από εκτενή και έγκυρη πληροφόρηση είναι ανεκτίμητη.

 

Photo by Liam Shaw on Unsplash

Ακολουθήστε το Omnipress.gr στο Google News
ΟΛΑ ΤA ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ