Γιατρέ να βάλουμε εμφύτευμα; Εμφυτεύματα στην αισθητική ζώνη.

by Χλόη Γκριν

Γιατρέ να βάλουμε εμφύτευμα;

Εμφυτεύματα στην αισθητική ζώνη.

Συχνά ο οδοντίατρος βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα αν θα διατηρήσει, αποκαταστήσει ένα χαλασμένο δόντι η θα το αντικαταστήσει με εμφύτευμα.

Στην αφοπλιστική ερώτηση του ασθενούς «γιατρέ θα βάλουμε εμφύτευμα;» Ο οδοντίατρος καλείται να πάρει μια όχι και τόσο εύκολη απόφαση. Πολλοί παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη σε συνδυασμό πάντα με τις καλύτερες διαθέσιμες ενδείξεις προβλεψιμότητας και αποτελεσματικότητας καθενός από τα πρωτόκολλα θεραπείας. Οι κυριότεροι παράγοντες που ο οδοντίατρος προσμετρά είναι:

– περιοδοντικοί

– ενδοδοντικοί

– προσθετικοί

– η κλινική κατάσταση του κάθε ασθενούς

– η ιατρική εμπειρία του.

Όταν κριθεί απαραίτητο να αποκατασταθούν τα φυσικά δόντια και η εξαγωγή των δοντιών είναι αναπόφευκτη μιας και οι συντηρητικές λύσεις θεραπείας δεν πέτυχαν τότε οι έρχονται να δώσουν την λύση οι επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις.

Η απόφαση εξαγωγής των μη αποδεκτών δοντιών εξαρτάται από:

– τον βιότυπο των ούλων

– την γραμμή χαμόγελου του ασθενούς

– την τοπική διαθεσιμότητα οστού

– τις προσδοκίες του ασθενούς σχετικά με την τελική αισθητική έκβαση.

Με το πέρασμα των χρόνων οι ασθενείς εξοικειώνονται με τα εμφυτεύματα και οι οδοντίατροι αποκτούν μεγαλύτερη εξειδίκευση και εμπειρία στην αντικατάσταση δοντιού με εμφύτευμα.

Αν ξεπεραστεί ο παράγοντας του κόστους και με δεδομένο ότι η αισθητική και το όμορφο χαμόγελο γίνεται επιθυμία και αναγκαιότητα ολοένα και περισσότερων ανθρώπων τότε μπορεί να γίνει εύκολα προβλέψιμο ότι η ζήτηση για εμφυτεύματα θα αυξηθεί. Άλλωστε ποιος δεν θέλει να μοιραστεί μια ωραία selfie 🤳 φωτογραφία στα social media με τους φίλους του;

Όλα αυτά και πολλά ακόμα θέματα έρχεται να καλύψει το βιβλίο του Ueli Grunder «Εμφυτεύματα στην Αισθητική Ζώνη, Μια βήμα προς βήμα στρατηγική θεραπείας».

Για να είναι εύκολα κατανοητό από τον έλληνα οδοντίατρο ανέλαβε ο γνωστός οδοντίατρος Νίκος Κρόμπας την επιμέλεια και μετάφραση του βιβλίου στα ελληνικά.

Πρόκειται για μια πολύτιμη έκδοση γεμάτη πλούσιο φωτογραφικό υλικό από χειρουργικές επεμβάσεις συμπεριλαμβανομένων εκείνων της αντιστάθμισης μείωσης οστού και μαλακών ιστών μετά από απώλεια προσθηκών δοντιών, αλλά και πολύτιμες θεωρητικές γνώσεις γύρω από τα εμφυτεύματα.

Η τριαντάχρονη ιατρική εμπειρία του Ueli Grunder έχει καταγράφει σε αυτό το βιβλίο, το οποίο αποτελεί κορυφαίο σύγγραμμα παγκοσμίως στον τομέα του.

Ο Νίκος Κρόμπας ορμώμενος από την αγάπη του για την οστική ανάπλαση, την ενασχόληση του με την οστεοενσωμάτωση και το πάθος του για διδασκαλία χάρισε στην ελληνική οδοντιατρική κοινότητα αυτό το υπέροχο βιβλίο στην ελληνική γλώσσα.

Η Omni Press πάντα δίπλα στον έλληνα οδοντίατρο προσφέρει δωρεάν το βιβλίο «Εμφυτεύματα στην αισθητική ζώνη» στους συμμετέχοντες του συνεδρίου Smart Casual Dentistry Σymposium II.

*Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 5-7 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (περισσότερα εδώ).

Related Posts

Upcoming Events

Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS (Θεσσαλονίκη)
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 9-10/02/2019
view it
10 DAYS OF MASTERING SOFT TISSUE SURGERY
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Module I 16-17/02/2019 Module II 19-21/05/2019 Module III 4-6/07/2019 Module IV 16-17/11/2019
view it
Clinical Program in Oral Implantology
Clinical Program in Oral Implantology (Αθήνα – Μόναχο, 2018-2019)
 
 
Ημερομηνίες διεξαγωγής: Περίοδος I 01-04 Νοεμβρίου 2018 Αθήνα Περίοδος II Φεβρουάριος 2019 Αθήνα Περίοδος III Μάρτιος 2019 Αθήνα κλινική Σταύρου Πελεκάνου Περίοδος IV Μαΐος 2019 Αθήνα Περίοδος V Ιούνιος 2019 Αθήνα κλινική Δρ. Πελεκάνου Περίοδος VI Οκτώβριος 2019 Αθήνα Περίοδος VII 8-12 Νοεμβρίου 2019 Μόναχο – Γερμανία
view it
E-Lab Capture, Calibrate & Create
 
 
Ημερομηνία: 1-3/03/2019
view it
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS
Διήμερο Σεμινάριο BOTOX & DERMA FILLERS (Αθήνα)
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 16-17/03/2019
view it
IMMEDIATE DENTOALVEOLAR RESTORATION – IDR IMMERSION COURSE (part 1)
 
 
Ημερομηνία: 8-10/04/2019
view it
The Masterminds vol. II
 
 
Ημερομηνία διεξαγωγής: 17-18/05/2019
view it
OMNIPRESS
Newsletter
Καντε δωρεάν εγγραφή και ενημερωθείτε για οδοντιατρικά events, οδοντιατρικά νέα & προϊόντα.
Χρησιμοποιούμε το MailChimp ως πλατφόρμα αποστολής newsletters. Κάνοντας κλικ για υποβολή της φόρμας, αναγνωρίζετε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε θα μεταφερθούν στο MailChimp σύμφωνα με την Πολιτική Απορρήτου και τους Όρους Χρήσης του. Οι ενημερώσεις αφορούν Events, εκδόσεις της Omnipress, Νέα προϊόντα & εκδηλώσεις εταιρειών του οδοντιατρικού χώρου με δυνατότητα να αλλάξετε τις επιλογές σας.
Η Omnipress θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες της φόρμας για να σας παρέχει ενημερώσεις. Παρακαλούμε επιλέξτε ότι συμφωνείτε & ότι είστε άνω των 18 ετών.