Κάποιοι ίσως ονειρεύονταν αυτή τη στιγμή, που θα εργάζοταν από το σπίτι με χρήση τηλεργασίας. Δίχως την ανάγκη άσκοπων μετακινήσεων και το χάσιμο πολύτιμου χρόνου.
Κανείς όμως δεν περίμενε ότι τόσο απρόσμενα και αναγκαστικά, το working from home θα μπει στην ζωή μας.
Ως αποτέλεσμα μιας επίπονης και δυσάρεστης πραγματικότητας που κανείς δεν περίμενε, οι περισσότεροι από εμάς καλούμαστε να δράσουμε γρήγορα και να συνηθίσουμε το νέο εργασιακό μοντέλο. Στόχος, να είμαστε αποτελεσματικοί, πρώτα στην μεταξύ μας επικοινωνία και εν συνεχεία στο να “βγεί η δουλειά” όσο το δυνατόν καλύτερα.
FaceTime, WhatsApp, Facebook, Messenger, Viber, Υοutube, Skype, Emails, Sms, και υπηρεσίες τηλεδιάσκεψης όπως το Ζοοm Video έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά αυτό το διάστημα.
Co-working πλατφόρμες, όπως το slack και το trello κ.α. δίνουν λύσεις σε συναδέλφους που πρέπει να εργαστούν πάνω σε κοινά projects και βέβαια dropbox, icloud-drive, google drive “σηκώνουν” όλο το βάρος των αρχείων που δημιουργούνται και αποθηκεύονται στο “σύννεφο”-cloud-.
Κάποιοι ναι. Κάποιοι όχι, και δυστυχώς θα δυσκολευτούν λίγο παραπάνω. Θα πονοκεφαλιάσουν αρκετά, μπορεί και να θέλουν να τα παρατήσουν, καθώς όλη αυτή η νέα πραγματικότητα πιθανά να τους φαίνεται περίπλοκη. Επίσης, δεν υπάρχει η πολυτέλεια του διαθέσιμου χρόνου εξοικείωση τους με την τεχνολογία. Οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα.
Αυτό που μπορεί να βοηθήσει είναι το εξής: Όσοι είναι πιο έμπειροι με την τεχνολογία ας μην αρκεστούν στο να στείλουν ένα link πρόσκλησης συνεργασίας. Ας αφιερώσουν πέντε-δέκα λεπτά παραπάνω -με υπομονή και ηρεμία- για να εξηγήσουν και να απαντήσουν σε συναδέλφους ή μέλη της ομάδας τους πως δουλεύει η νέα εφαρμογή, η πλατφόρμα, το google drive, όπου και όπως αποφάσισε κάθε εταιρία, κλινική, ιατρείο κλπ. να “επενδύσει” προκειμένου να συν-εργαστουν τα μέλη της ομάδας από το σπίτι.
Θυμηθείτε πως, όπως καμιά φορά στο σχολείο διστάζαμε ή ντρεπόμασταν να ρωτήσουμε κάτι για να μην δείξουμε αδυναμία, κάπως έτσι μπορεί να νιώθει και ένας συνάδελφος μας ή μέλος της ομάδας μας, οπότε προτρέξτε και εξηγείστε του τί και πώς.
Επίσης, αν στην ομάδα σας υπάρχουν άτομα που δεν έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία διατηρήστε την επαφή μαζί τους μέσω τηλεφώνου. Η εμπειρία τους θα φανεί χρήσιμη και θα δώσει λύσεις.
Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και απαιτητική συνθήκη που ζούμε χρειάζεται να είμαστε αλληλέγγυοι, σοφοί στις αποφάσεις μας και γρήγοροι στον σχεδιασμό και στην δράση.
Μένουμε σπίτι και συν-εργαζόμαστε από το σπίτι. Θα τα καταφέρουμε.
Το 1ο module του 5ου κύκλος του CBCT MASTERCLASS, που διοργανώθηκε από την Οδοντιατρική Σχολή του…
Οδοντοτεχνική ημερίδα Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου η οδοντοτεχνική ημερίδα “Αναλύοντας τη Νέα…
Το πρώτο masterclass από την Ariston Dental με θέμα "Άμεσες & Έμμεσες Τεχνικές Αποκαταστάσεων", που…
Η Ariston Academy, σημείο αναφοράς για την επιστημονική εξέλιξη στον χώρο της οδοντιατρικής, ανακοινώνει το…
Το “Masterclass Αποκαταστάσεων: Εφαρμογή Άμεσων & Έμμεσων Τεχνικών με Ivoclar," που διοργανώνεται από την Ariston…
Είχαμε την χαρά και την τιμή να συμμετάσχουμε ως πλατινένιος χορηγός στο HAOMS Congress 2025,…