Λαγουτάρης Παρασκευάς Ελευθέριος

 

Επιτέλους μετά από σχεδόν 4 χρόνια το συνέδριο θεσμός, που λόγω της πανδημίας covid 19 είχε σταματήσει, ξανά ξεκίνησε δυναμικά! Όλα τα ονόματα του οδοντιατρικού χώρου μαζεμένα σε ένα διήμερο συνέδριο. Παρουσιάσεις υψηλών προδιαγραφών, επίκαιρη θεματολογία και συζητήσεις μεγάλου ενδιαφέροντος θα χαρακτήριζαν περιληπτικά το συνέδριο. Κάθε ομιλητής παρουσίαζε υπό το δικό του πρίσμα τη σύγχρονη οδοντιατρική.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του περιεχομένου του συνεδρίου ήταν ο Dr. Βαλαβάνης Κωνσταντίνος. Το συνέδριο ήταν χωρισμένο σε διάφορα sessions προσπαθώντας να καλυφθεί το μεγαλύτερο τμήμα των διαφόρων τομέων της οδοντιατρικής.

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με Επανορθωτική και Αισθητική οδοντιατρική, αναλογικά και ψηφιακά, συνέχισε με ενδοδοντία και ολοκληρώθηκε με περιοδοντολογία. Κάθε session περιελάβανε 3 ομιλητές που σε διάρκεια μισής ώρας παρουσίαζαν ο κάθε ένας ένα κομμάτι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος του προσπαθώντας να μεταφέρουν στο μέσο οδοντίατρο έμπνευση, τεχνικές, tips και tricks ώστε η καθημερινότητά τους να γίνει και smart και casual. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι πολύ έξυπνες και επίκαιρες ερωτήσεις του κοινού που εξελίχθηκαν σε επικοιδομητικές συζητήσεις, δημιουργώντας κατάλληλες συνθήκες ώστε ομιλητές και κοινό να γίνουν μια μεγάλη παρέα ανταλλαγής γνώσεων.

Η δεύτερη μέρα επικεντρώθηκε περισσότερο στην ορθοδοντική, τα εμφυτεύματα και τους περιεμφυτευματικούς ιστούς. Έγινε μια προσπάθεια να καλυφθεί σφαιρικά η εμφυτευματολογία αναλύοντας την ακτινογραφική απεικόνιση, την διαχείριση των μαλακών ιστών γύρω από τα εμφυτεύματα συμπεριλαμβανομένου του μετεξακτικού φατνίου, την αντιμετώπιση της περιεμφυτευματίτιδας, τις επιφάνειες των εμφυτευμάτων, τις προσθετικές επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις και τη σύγκλιση.

Έτσι ολοκληρώθηκε ένα άρτια οργανωμένο και πολύ επιμορφωτικό διήμερο συνέδριο που έθεσε ψηλά τον πήχη για το επόμενο!

Πρόσφατα Άρθρα

Ημερίδα 1η Ιουνίου: Prophylaxis Day!

Η Ariston Dental διοργανώνει την 1η Ιουνίου, στο Αργιθέα winery ένα 4ωρο σεμινάριο που έχει…

1 ημέρα ago

Το Ariston Academy ταξιδεύει στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Μετά την τεράστια επιτυχία του 3ου Ετήσιου Συνεδρίου Ariston Academy τον Φεβρουάριο στην Αθήνα, η…

1 εβδομάδα ago

Όψεις και στεφάνη επί εμφυτεύματος ζιρκονίας από Ζιρκονία UTML ΚΑΤΑΝΑ, που συγκολλήθηκαν με PANAVIA Veneer LC

Εισαγωγή Ανάμεσα στα πιο συνήθη προβλήματα στην σύγχρονη οδοντιατρική είναι αυτό της αποκατάστασης της οδοντικής…

2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο module του Κλινικού Προγράμματος Βασικής Εκπαίδευσης στην Εμφυτευματολογία.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο module του Κλινικού Προγράμματος Βασικής Εκπαίδευσης στην Εμφυτευματολογία. Το Κλινικό…

3 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε το «Πρακτικό Σεμινάριο Προσθετικής Αποκατάστασης Εμφυτευμάτων με Ψηφιακά Μέσα»

Στις 13-14 Απριλίου 2024 διεξήχθη με επιτυχία το  «Πρακτικό Σεμινάριο Προσθετικής Αποκατάστασης Εμφυτευμάτων με Ψηφιακά…

3 εβδομάδες ago

Κατακτώντας την τέχνη των εξαιρετικά φυσικών αποκαταστάσεων με μονολιθικό ζιρκόνιο!

Ημερομηνία: Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 Χώρος διεξαγωγής: ArtOral Art Gallery, Άγιος Δημήτριος, 17342 Αθήνα. Ομιλητής: Σπύρος…

4 εβδομάδες ago