Το 4o module του φετινού μετεκπαιδευτικού προγράμματος Eμφυτευματολογίας της OMNIPRESS στο Μόναχο ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους συμμετέχοντες.
Πέρα από ένα ευχάριστο ταξίδι-διάλειμμα από την καθημερινότητα του ιατρείου – στο εξωτερικο, συνδύαζε γνώση, ωραία μέρη να επισκεφτείς και διδάσκοντες παγκοσμίου εμβελείας!
Τα σεμινάρια των πρώτων 2 ημερών πραγματοποιήθηκαν στο LMU πανεπιστημιακή κλινική του Μονάχου.
Την πρώτη μέρα ο καθηγητής της προσθετικής του LMU Prof. Daniel Edelhoff μίλησε για τα υλικά αποκατάστασης των εμφυτευματων, τις ιδιότητες που έχουν, την κλινική τους σημασία, καθώς και τις δυνατότητες που μας παρέχονται στη σημερινή πλέον ψηφιακή εποχή.
Τέτοια και πολλά άλλα ερωτήματα απάντησε ο καθηγητής Daniel Edelhoff μέσα από την παρουσίαση θεωρίας με την τεκμηρίωση μελετών και περιπλοκων περιστατικών μεταδίδοντας έτσι τη φιλοσοφία του στην αντιμετώπιση και την επιλογή τεχνικών, περιπτώσεων και υλικών.
Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην ψηφιακή ροή εργασίας τόσο κλινικά όσο και εργαστηριακά, αποδεικνύοντας ότι τα ψηφιακά μέσα διευκολύνουν τη ζωή του κλινικού, του οδοντικού τεχνολόγου, καθώς και του ασθενη. Αυτά που αναλογικά ήταν δύσκολο να επιτευχθούν πλέον είναι μερικά κλικς μακριά. Όλα γίνονται πολυ πιο γρήγορα, αποτελεσματικά, επαναληψιμα και προβλέψιμα!
Τη 2η μέρα ο καθηγητής Oliver Schubert με τον καθηγητή Schweiger στο πρακτικό κομμάτι της εκπαίδευσης βοήθησαν τους συμμετέχοντες να τοποθετήσουν 2 εμφυτεύματα σε 3D εκτυπωμένα εκμαγεια.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες μπορούσαν με τα πιο σύγχρονα ενδοστοματικα σκάνερ, όπως το Trios 5 και το Primescan, να σαρώσουν το εκμαγειο τους και να έτσι να συγκρίνουν και να δουν τα πλεονεκτήματα του καθενός.
Στο 2ο πρακτικό με την καθοδήγηση του κυρίου Schweiger οι συμμετέχοντες συγκολλησαν μια μόνιμη αποκατάσταση σε ένα Ti Base και την προσάρμοσαν στο εκμαγειο στο οποίο είχαν προηγουμένως βάλει τα εμφυτεύματα μαθαίνοντας έτσι λίγα από τα τεχνικά στάδια και τη σημασία τους για τη μόνιμη αποκατάσταση.
Η μέρα έκλεισε με την απονομή των πιστοποιητικών από τον καθηγητή Daniel Edelhoff.
Η Κυριακή ήταν μέρα ξεκούρασης. Οι συμμετέχοντες γύρισαν την πόλη του Μονάχου, επισκέφθηκαν αξιοθέατα και γέμισαν μπαταρίες για το επόμενο δυνατό διήμερο στην κλινική των Markus Hürzeler και Otto Zuhr.
Τη Δευτέρα ο καθηγητής Markus Hürzeler, πολύ αποκαλυπτικός, παρουσίασε το all on 2 concept που έχει αναπτύξει.
Σε αυτό, μέσα σε 2 μόλις ραντεβού τελειώνει το σχέδιο θεραπείας του ασθενή. Η συνολική διάρκεια του σχεδίου είναι περίπου 2,5 μήνες μειώνοντας έτσι κατά πάρα πολύ τον χρόνο και τις επισκέψεις του ασθενή στο ιατρείο. Μειωμένος χρόνος θεραπείας, λίγα ραντεβού, λιγότερη ταλαιπωρία ασθενή και οδοντίατρου και μεγαλύτερο κέρδος για όλους, βιολογικά και οικονομικά.
Η διάλεξη του καθηγητή Markus Hürzeler εστιάστηκε, πέρα από κλινικά tips & tricks, στις διαφορές που έχουν τα διάφορα εμφυτεύματα μεταξύ τους και πώς αυτες επηρεάζουν βιολογικά την οστεοενσωματωση (Sa αδροτητα επιφάνειας εμφυτευματος κ.α.) και τις κλινικές διαδικασίες της άμεσης φόρτισης τόσο σε απλές όσο και σε πιο περίπλοκες περιπτώσεις με ανύψωση ιγμορειου που και πάλι η τελική αποκατάσταση παραδίδεται σε 2,5 μήνες!
Επιπλέον, οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν την αναπεταση κρημνού με τον πιο βιολογικό τρόπο και με τα καλύτερα αποτελέσματα για τη μετεγχειρητικη πορεία του ασθενή, με το λιγότερο δυνατό πόνο και οίδημα.
Όλη η διάλεξη του καθηγητή Markus Hürzeler στρεφοταν γύρω από το πώς να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα με τη λιγότερη ταλαιπωρία για τον ασθενή, βιολογικά, γρήγορα και οικονομικά.
Στο τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκε live χειρουργείο στο οποίο χρησιμοποιήθηκε πρωτόκολλο με το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα δόντι ως οδηγό για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος.
Την τελευταία μέρα του course, ο καθηγητής Otto Zuhr συζήτησε για την κάλυψη υφιζησεων τόσο σε δόντια όσο και σε εμφυτεύματα εξηγώντας με λεπτομέρεια την τεχνική tunneling.
Στο τέλος της ημέρας έγινε hands on σε κεφαλές χοίρων με τον καθηγητή Otto Zuhr και την ομάδα του να βοηθούν τους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν μια από τις δυσκολότερες τεχνικές για πάχυνση των μεσοδόντιων θηλών.
Η τεχνική λέγεται palatal peninsula flap όπου χρησιμοποιήθηκε μισχωτό μόσχευμα από την υπερώα ώστε να δοθεί όγκος και να σχηματιστουν οι μεσοδόντιες θηλές εκατέρωθεν τοποθετημένου εμφυτεύματος στην πρόσθια αισθητική ζώνη.
Ένα advanced τελευταίο τετραήμερο με τις τελευταίες εξελίξεις στην εμφυτευματολογία ήταν η τέλεια κατακλείδα για το φετινό implant curriculum. Ευχόμαστε όλοι οι συμμετέχοντες να εμπνεύστηκαν, να έμαθαν, να πέρασαν όμορφα δημιουργώντας σχέσεις φιλικές και επαγγελματικές και να νιώθουν έτοιμοι να εξασκηθούν και να εντρυφήσουν στην εμφυτευματολογία.
Καλές εμφυτεύσεις!
Λευτέρης Λαγουτάρης
Το πρόγραμμα πιστοποιείται από τα πανεπιστήμια της Κολωνίας & του Μονάχου, καθώς και από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Εμφυτευματολογίας BDIZ-EDI.
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Ανακαλύψτε τις BLACK FRIDAY προσφορές της ΝΕΓΡΙΝ IN Dental και επωφεληθείτε πριν εξαντληθούν >>> https://www.negrin.gr/black-friday/…
Ορίστηκαν τα 4 πολυαναμενόμενα πενθήμερα course εμφυτευματολογίας του διεθνή ομιλητή και έγκριτου εμφυτευματολόγου Dr. Ιωάννη…
Dental Tribune International Γκέτεμποργκ, Σουηδία: Ο πόνος ή ο φόβος του πόνου κατά τη διάρκεια…
Anisha Hall Hoppe, Dental Tribune International ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, Τουρκία: Η δυνατότητα ακριβούς αντιγραφής των ενδοστοματικών συνθηκών…
Anisha Hall Hoppe, Dental Tribune International Πολυάριθμες μελέτες έχουν διερευνήσει τους κυρίαρχους τύπους προσωπικότητας μεταξύ…
Άλλο ένα εκπληκτικό προϊόν προσφέρεται πλέον αποκλειστικά από την Ariston Dental και αποτελεί την καλύτερη…