Όσοι λαμβάνουν διφωσφονάτες για την οστεοπόρωση θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν στον οδοντίατρό τους, καθώς υπάρχει πιθανότητα που κυμαίνεται μεταξύ 3% και 12% η θεραπεία αυτή να προκαλέσει οστεονέκρωση των γνάθων, μετά από κάποια οδοντιατρική επέμβαση.
Η μελέτη αποκάλυψε ότι 82% των ερωτηθέντων δεν θυμόταν να είχε πληροφορηθεί για τις παρενέργειες της θεραπείας και συγκεκριμένα για την οδοντική οστεονέκρωση. «Τα αποτελέσματα της μικρής μας μελέτης δείχνουν ότι ασθενείς που λαμβάνουν διφωσφονάτες μπορεί να μην έχουν γνώση ότι ενδέχεται να εμφανίσουν οστεονέκρωση μετά από μια επέμβαση στο στόμα», δήλωσαν οι συγγραφείς της έρευνας. «Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη μια πιο αποτελεσματική επικοινωνιακή καμπάνια με τη συνεργασία γιατρών, οδοντιάτρων και ασθενών που λαμβάνουν διφωσφονάτες», υπογράμμισαν.
Η έρευνα διεξήχθη σε 73 ασθενείς (71 γυναίκες και 2 άνδρες) μεταξύ των ηλικιών 44 και 88 που λάμβαναν διφωσφονάτες και είχαν τακτική οδοντική φροντίδα.
Η Digident, βρίσκεται στον ενδέκατο χρόνο λειτουργίας της. Πώς ξεκινήσατε; Η δημιουργία της Digident το…
To Ivory Dentin Graft είναι ένα καινοτόμο, απορροφήσιμο ξενομόσχευμα από οδοντίνη χοίρου για ανάπλαση ή…
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (ΕΕΟΓΑ)…
Η Ariston Dental σας εύχεται χρόνια πολλά με προσφορές που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε.…
Αποκτήστε 30 καρτέλες δοντιών Ivoclar χωρίς χρέωση! Πώς? Με την αγορά 100 καρτελών δοντιών Ivoclar.…
Aoralscan Elite. Ο πρώτος ενδοστοματικός σαρωτής στον κόσμο ο οποίος συνδυάζει την τεχνολογία της φωτογραμμετρίας (IPG) και…