Οι ασθενείς δεν γνωρίζουν τους κινδύνους από τη θεραπεία της οστεοπόρωσης
Όσοι λαμβάνουν διφωσφονάτες για την οστεοπόρωση θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν στον οδοντίατρό τους, καθώς υπάρχει πιθανότητα που κυμαίνεται μεταξύ 3% και 12% η θεραπεία αυτή να προκαλέσει οστεονέκρωση των γνάθων, μετά από κάποια οδοντιατρική επέμβαση.
Η μελέτη αποκάλυψε ότι 82% των ερωτηθέντων δεν θυμόταν να είχε πληροφορηθεί για τις παρενέργειες της θεραπείας και συγκεκριμένα για την οδοντική οστεονέκρωση. «Τα αποτελέσματα της μικρής μας μελέτης δείχνουν ότι ασθενείς που λαμβάνουν διφωσφονάτες μπορεί να μην έχουν γνώση ότι ενδέχεται να εμφανίσουν οστεονέκρωση μετά από μια επέμβαση στο στόμα», δήλωσαν οι συγγραφείς της έρευνας. «Πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη μια πιο αποτελεσματική επικοινωνιακή καμπάνια με τη συνεργασία γιατρών, οδοντιάτρων και ασθενών που λαμβάνουν διφωσφονάτες», υπογράμμισαν.
Η έρευνα διεξήχθη σε 73 ασθενείς (71 γυναίκες και 2 άνδρες) μεταξύ των ηλικιών 44 και 88 που λάμβαναν διφωσφονάτες και είχαν τακτική οδοντική φροντίδα.
📣 Η ασφαλέστερη και πιο αξιόπιστη λύση για κλειστή ανύψωση ιγμορείου είναι εδώ! ✅ Πατενταρισμένες φρέζες διαμαντιού με βαθμονομημένο…
Μετά την επιτυχημένη έναρξη στην Αθήνα, το Ariston Academy ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και έδωσε δυναμικά…
Με ιδιαίτερη τιμή, η ΝΕΓΡΙΝ ΙΝ Dental ανακοινώνει τη διοργάνωση της φετινής MIS DAY, που…
Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 4ου ετήσιου συνεδρίου Ariston Academy στην Αθήνα, που ενίσχυσε τη…
Νέο πρακτικό σεμινάριο στην Αθήνα: Ολοκεραμικές αποκαταστάσεις με ψηφιακή ροή – Από τη σάρωση έως…
Η επιστήμη, η πράξη και η καινοτομία σε μία μοναδική εμπειρία Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,…