Εταιρικά Νέα

Εκσυγχρονισμός της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών

Η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών ανανέωσε τον εξοπλισμό της και οι υποδομές της βρίσκονται πλέον σε υψηλό επίπεδο παρέχοντας στους φοιτητές της άριστες συνθήκες εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα η οδοντιατρική σχολή Αθηνών σε πρώτη φάση μετά τις άοκνες προσπάθειες του τ. πρόεδρου Κυρ. Φοίβου Μαδιανού διασφάλισε από το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» μια μεγάλη δωρεά που είχε σαν αποτέλεσμα να τοποθετηθούν στις μεταπτυχιακές κλινικές 24 σύγχρονές έδρες της εταιρείας Castellini. Επίσης, με την συγκεκριμένη δωρεά δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο εργαστήριο 40 θέσεων για πρακτική εξάσκηση με καινοτόμα συστήματα της εταιρείας SARATOGA που υλοποίησε η εταιρεία Anthos Hellas.

Σε δεύτερη φάση η συντονισμένη προσπάθεια του Κυρ. Μαδιανού με τον πρώην πρύτανη Κυρ. Δημόπουλο εξασφάλισε κονδύλια ύψους 840.000 ευρώ με στόχο την ανανέωση 60 εδρών στον δεύτερο και τρίτο όροφο. Το έργο του πανεπιστημίου περιλαμβάνει την εκ βάθρων ανακαίνιση των δύο ορόφων ξεκινώντας από υδραυλικά και πλακάκια και φτάνοντας σε υψηλού επιπέδου εξοπλισμό με τις έδρες CASTELLINI που πραγματοποιήθηκε πάλι από την εταιρεία Anthos Hellas σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Cefla.

Οι σύγχρονες έδρες Castellini περιλαμβάνουν σύστημα απομακρυσμένης υποστήριξης και διάγνωσης βλαβών, σύγχρονα χειριστήρια αφής, ηλεκτρικά μικρομότορ προβολής LED κ.α.

Για την συγκεκριμένη ανακαίνιση της Οδοντιατρικής σχολής χρησιμοποιήθηκαν 1150μ. σωλήνες νερού αέρα, 350μ. σωλήνες αποχετεύσεως και 250μ. σωλήνες αναρρόφησης. Επίσης, 10390μ. καλώδιο παροχής ρεύματος και 550μ. καλώδιο δικτύου. Για την ανακαίνιση των αιθουσών του δευτέρου και τρίτου ορόφου,  χρησιμοποιήθηκαν 650τμ. πλακάκια, 2.950 κιλά κόλλα πλακιδίων και 800 κιλά χρώμα. Οι δύο αίθουσες σε σύνολο 70 ευρώ υποστηρίζονται με το πρωτοποριακό σύστημα αναρρόφησή ισχύος 36.000 Watt. Επίσης το κεντρικό σύστημα αναρρόφησης διαθέτει διαχωριστή αμαλγάματος.

Η Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών αναβαθμίζοντας την υλικοτεχνική της υποδομή μετά από αρκετά χρόνια αναβαθμίζει και το επίπεδο των μελλοντικών οδοντιάτρων.

Πρόσφατα Άρθρα

Το Ariston Academy ταξιδεύει στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Μετά την τεράστια επιτυχία του 3ου Ετήσιου Συνεδρίου Ariston Academy τον Φεβρουάριο στην Αθήνα, η…

1 εβδομάδα ago

Όψεις και στεφάνη επί εμφυτεύματος ζιρκονίας από Ζιρκονία UTML ΚΑΤΑΝΑ, που συγκολλήθηκαν με PANAVIA Veneer LC

Εισαγωγή Ανάμεσα στα πιο συνήθη προβλήματα στην σύγχρονη οδοντιατρική είναι αυτό της αποκατάστασης της οδοντικής…

1 εβδομάδα ago

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο module του Κλινικού Προγράμματος Βασικής Εκπαίδευσης στην Εμφυτευματολογία.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο module του Κλινικού Προγράμματος Βασικής Εκπαίδευσης στην Εμφυτευματολογία. Το Κλινικό…

2 εβδομάδες ago

Ολοκληρώθηκε το «Πρακτικό Σεμινάριο Προσθετικής Αποκατάστασης Εμφυτευμάτων με Ψηφιακά Μέσα»

Στις 13-14 Απριλίου 2024 διεξήχθη με επιτυχία το  «Πρακτικό Σεμινάριο Προσθετικής Αποκατάστασης Εμφυτευμάτων με Ψηφιακά…

3 εβδομάδες ago

Κατακτώντας την τέχνη των εξαιρετικά φυσικών αποκαταστάσεων με μονολιθικό ζιρκόνιο!

Ημερομηνία: Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 Χώρος διεξαγωγής: ArtOral Art Gallery, Άγιος Δημήτριος, 17342 Αθήνα. Ομιλητής: Σπύρος…

4 εβδομάδες ago

iCervico by VPI: Ιδανικά αποτελέσματα στις επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις. Προβλέψιμα για όλους!

Το iCervico είναι ένα πρωτοποριακό προσθετικό σύστημα που γεφυρώνει τη χειρουργική με την προσθετική, αξιοποιώντας…

1 μήνα ago