Αναδημοσίευση από Dental Product Reports, Νοέμβριος 2021, Τόμος 55, Τεύχος 11
Lorne Lavine, DMD
Ο Lorne Lavine, ιδρυτής και πρόεδρος του The Digital Dentist, έχει επενδύσει περισσότερα από 30 χρόνια στον τομέα των οδοντιατρικών και της οδοντιατρικής τεχνολογίας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο email drlavine@thedigitaldentist.com.
Ο ενδοστοματικός ακτινογραφικός απεικονιστικός αισθητήρας DC-Air διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας άμεσης μετατροπής ακτινογραφικών φωτονίων σε απεικονιστικά δεδομένα, που έχουν ενθουσιάσει το συγγραφέα του συγκεκριμένου άρθρου σχετικά με τις δυνατότητές του.
Τα τελευταία αρκετά χρόνια, οι στήλες μου σε αυτό το περιοδικό εστίαζαν κυρίως στη συμμόρφωση ΗΙΡΑΑ και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Αυτά παραμένουν ακόμη πολύ σημαντικά ζητήματα στα οποία θα επανέρχομαι ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά ως ειδικός σε θέματα τεχνολογίας, υπάρχουν πολλοί άλλοι τομείς για τους οποίους πιστεύω πως θα πρέπει να ενημερωθούν τα οδοντιατρεία και οι πελάτες μου με ρωτούν για αυτά τα ζητήματα σε καθημερινή βάση. Ένας τομέας στον οποίο αρχίζουμε να παρατηρούμε μία ουσιώδη μεταβολή είναι η ψηφιακή ακτινογραφία, τόσο σε τεχνολογία δισδιάστατων αισθητήρων όσο και τρισδιάστατης απεικόνισης, επομένως θέλω να εστιάσω στους ενδοστοματικούς αισθητήρες αυτό το μήνα.
Τα περισσότερα ιατρεία γνωρίζουν καλά τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής ακτινογραφίας. Παρόλο που υπάρχουν ακόμη ορισμένα παλιότερα ιατρεία που βοηθώ τα οποία χρησιμοποιούν φιλμ, θα υπολόγιζα πως τουλάχιστον το 80-90% των οδοντιατρείων χρησιμοποιούν σήμερα ψηφιακές ακτινογραφίες. Τα συστήματα πλακών φωσφόρου ήταν αρχικά δημοφιλή επειδή αναπαριστούσαν σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία του φιλμ, αλλά η έλλειψη ταχύτητας και απεικονιστικής ποιότητας τα κατέστησαν μία λιγότερο δημοφιλή επιλογή. Κατά τη γνώμη μου, αποτελούν ακόμη μία άριστη επιλογή για παιδοδοντιατρεία-παιδιά και εκεί οι αισθητήρες των 5000$ δεν ταιριάζουν πάντα. Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των οδοντιατρείων χρησιμοποιούν σήμερα σκληρούς αισθητήρες.
Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα των σκληρών αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένων της ταχύτερης απεικόνισης, της χαμηλότερης ακτινοβολίας, τη δυνατότητα επεξεργασίας των εικόνων και την εξάλειψη των χημικών ουσιών. Το βασικό μειονέκτημα που ακούω από τους οδοντιάτρους είναι η διαχείριση του καλωδίου. Οι ασθενείς το δαγκώνουν, γεγονός που κάνουν τον αισθητήρα να πέφτει και ο καθαρισμός του καλωδίου είναι δύσκολος. Ωστόσο, τι θα γινόταν αν υπήρχε ένας αισθητήρας που δεν θα άλλαζε μόνο την εσωτερική τους δομή αλλά και θα εξάλειφε πλήρως το καλώδιο;
Θα σας παρουσιάσω ένα νέο αισθητήρα που είχα τη δυνατότητα να επιδείξω πρόσφατα που ονομάζεται DC-Air. Παρόλο που η εταιρεία Schick δοκίμασε ένα ασύρματο αισθητήρα πριν από χρόνια(με μικτά αποτελέσματα), το DC-Air αποτελεί ένα πλήρη ανασχεδιασμό του κλασικού σκληρού αισθητήρα. Η Freedom Technologies Group αποτελεί το διανομέα του ενδοστοματικού ακτινογραφικού απεικονιστικού αισθητήρα Athlos Oy DC-Air. Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία που βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα:
Πάντα ενθουσιάζομαι όταν βλέπω ένα νέο επαναστατικό σύστημα και νομίζω πως αυτός ο αισθητήρας έχει πολλές δυνατότητες. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στην ιστοσελίδα thedigitaldentist.com/dc-air/ και μπορώ να σας φέρω σε επικοινωνία με την εταιρεία.
Η OMNIPRESS διοργανώνει το συνέδριο "A Full Day with Istvan Urban", το οποίο θα πραγματοποιηθεί…
Οι εταιρείες MIS και ΝΕΓΡΙΝ ΙΝ Dental ανακοινώνουν με χαρά μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με…
Η ελληνική αγορά οδοντιατρικών εμφυτευμάτων καλωσορίζει το OMNITAPER EV, την τελευταία καινοτομία που θέτει νέα πρότυπα…
Η Digident, βρίσκεται στον ενδέκατο χρόνο λειτουργίας της. Πώς ξεκινήσατε; Η δημιουργία της Digident το…
To Ivory Dentin Graft είναι ένα καινοτόμο, απορροφήσιμο ξενομόσχευμα από οδοντίνη χοίρου για ανάπλαση ή…
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας (ΕΕΟΓΑ)…